Gigantul american Lone Star, unul dintre cele mai mari fonduri de investiții din lume, cumpără inclusiv operațiunile din România ale diviziei BASF de chimicale pentru construcții

Gigantul american Lone Star, unul dintre cele mai mari fonduri de investiții din lume, cumpără inclusiv operațiunile din România ale diviziei BASF de chimicale pentru construcții
scris 23 dec 2019

Gigantul american Lone Star, unul dintre cele mai mari fonduri de investiții din lume, cumpără divizia de produse chimice pentru construcții a companiei germane din industria chimică BASF, inclusiv operațiunile din România.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

Lone Star, fondat în 1995, investește la nivel mondial în imobiliare și alte active financiare. De la crearea primului fond, Lone Star a organizat 20 de fonduri de capital privat cu un angajament de capital agregat în valoare de aproximativ 85 de miliarde de dolari. Fondul american este deja prezent în România, din 2013, când a preluat controlul asupra dezvoltatorului imobiliar Globe Trade Centre (GTC).

Urmărește-ne și pe Google News

Cu sediul în Dallas, fondul a fost înființat în 1995 și este deținut de John Grayken, unul dintre cei mai bogați irlandezi.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Prețul tranzacției cu BASF se ridică la 3,52 miliarde de dolari. Finalizarea vânzării este anticipată în trimestrul al treilea al anului viitor și necesită acordul autorităților de reglementare.

Tranzacția de 7 miliarde de dolari dintre Nvidia și Mellanox are undă verde din partea Bruxelles-ului. Cea mai mare achiziție a producătorului american de plăci video CITEȘTE ȘI Tranzacția de 7 miliarde de dolari dintre Nvidia și Mellanox are undă verde din partea Bruxelles-ului. Cea mai mare achiziție a producătorului american de plăci video

Anterior, LafargeHolcim, numărul unu pe piața materialelor de construcții, cu operațiuni și în România, rămăsese ultimul în cursa pentru divizia BASF, însă tranzacția a eșuat.

BASF a anunțat că analizează vânzarea sau atragerea unui partener pentru divizia sa de chimicale pentru construcții în noiembrie anul trecut, cu argumentul că aceasta nu este suficient de profitabilă.

Divizia, cu circa 7.000 de angajați, este cel mai mare producător de aditivi pentru beton la nivel global. În 2018, divizia a obținut vânzări de 2,46 milioane de euro, cu 2% mai mari raportat la anul precedent. Câștigul EBIT (înainte de dobânzi și taxe) s-a redus ușor, în principal din cauza scăderii marjelor.

În România, BASF produce aditivi pentru beton la fabrica din Aricești Rahtivani, de lângă Ploiești. Grupul german mai este prezent pe piața locală cu o fabrică de vopseluri pe bază de apă situată în Mioveni, județul Argeș.

În vară, BASF a anunțat că va elimina 6.000 de locuri de muncă la nivel internațional până la finele anului 2021, parte a unui proces de reorganizare prin care vizează simplificarea operațiunilor și majorarea veniturilor cu 2 miliarde de euro pe an.

viewscnt
Afla mai multe despre
basf
lone star
vanzare basf
lafargeholcim
chimicale constructii
constructii basf
basf romania