Joseph Hadad, unul dintre cei mai cunoscuți chef bucătari din țară, care a gătit și pentru celebrități mondiale precum Robert de Niro, Madonna, Frank Sinatra, Michael Jackson și mulți alții, extinde restaurantul Caju by Joseph Hadad din zona Ateneului Român și vrea să deschidă o nouă locație, de fine dining, în București, Cluj sau Sibiu.
IMAGINI POT FI VĂZUTE ÎN MATERIAL ȘI ÎN GALERIA FOTO
Investiția în extinderea Caju by Joseph Hadad se ridică la circa 250.000 de euro, iar la finalizare restaurantul va putea găzdui 85 de vizitatori, de la 45, cât are capacitate în acest moment. Din 2016, când a fost inaugurat restaurantul, al doilea din portofoliul său, Hadad a investit în total peste 1 milion de euro în renovarea acestuia și extinderea lui.
Joseph by Joseph Hadad, primul restaurant al omului de afaceri, inaugurat în 2013, s-a închis definitiv în urmă cu doi ani, pe fondul pandemiei. Hadad nu are planuri de a-l redeschide, însă vrea un nou restaurant în București, Cluj sau Sibiu, de fine dining, cu o capacitate de maximum 25 de persoane. Investiția estimată este tot de aproximativ 250.000 de euro.
CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Chef Joseph Hadad, proprietarul restaurantelor Caju și Mace, intră pe segmentul producției de ready-meals cu o fabrică proprie„Vreau să fac ceva deosebit. Nu există așa ceva în țară. Vreau un restaurant gourmet, cu bucătărie deschisă la vedere. Vor fi peste 14 preparate și numai cu rezervare se va putea veni. Și cine face rezervare trebuie să plătească 40% înainte. Să nu ies în pierdere, în cazul în care clienții decid să nu mai vină. Suntem în discuții pentru locație. Vreau întâi să văd ce se întâmplă cu pandemia, cu războiul. Am planul, am proiectul deja făcut, dar mai aștept”, a declarat Joseph Hadad, pentru Profit.ro.
Prețurile vor porni de la 150 de euro per persoană.
Mace by Joseph Hadad, ultimul restaurant deschis de către Hadad, amplasat tot în zona Ateneului Român, a necesitat o investiție totală de 500.000 de euro.
„Eu vreau să aduc Michelin în țară, dar nu este numai despre mâncare. Trebuie reparate multe lucruri în spate, precum străzi, furnizori. Iar Guvernul nu s-a implicat. Dacă Joseph by Joseph era în Sibiu, avea o stea Michelin. Sibiu are cultură, este curat, aranjat, Cluj și Timișoara la fel.
În România sunt bune restaurantele, s-a ridicat nivelul de gastronomie, dar noi, bucătarii, suferim foarte mult din cauza materiei prime. Dacă noi în meniu avem într-o zi un fel de mâncare, iar în altă zi nu mai avem, e o problemă”, precizează acesta.
CITEȘTE ȘI O nouă companie aeriană se lansează pe piața din RomâniaJoseph Hadad atrage atenția și asupra lipsei de forță de muncă din industria HoReCa și spune că, „în momentul de față, oamenii nu mai vor să muncească”.
„Nu am oameni. Din 1996 sunt în țară. Era foarte frumos. Nu era niciun străin angajat. Toată lumea voia să lucreze. Acum, de doi ani de zile, de când a început pandemia, oamenii au luat-o razna, nu mai vor să muncească. Vor să facă bani ușor. Am luat oameni din Nepal, India. Aproape 20 de angajați din cei 85 sunt străini. Noi, cei din industria HoReCa, suferitm foarte mult din cauza lipsei de angajați”, subliniază el.
Chef Joseph Hadad s-a născut pe 7 decembrie 1959 în Ierusalim și a lucrat ca Chef Garde-Manger la Jordan River Hotel, un hotel de 450 camere din Tiberias, pentru ca în 1989 să fie promovat ca Executive Chef la faimosul King David Hotel din Ierusalim.
În decursul timpului, după cum spune pe site-ul propriu, Hadad a mai lucrat în diverse locații faimoase din întreaga lume: Kempinski Hotel în Germania, Ritz-Carlton Hotel în Boston, Savoy Hotelîn Londra, Restaurantele Michelin în Paris și multe altele. Joseph a creat show-uri culinare pentru celebrități mondiale precum Bill Clinton, Francois Mitterrand sau Margaret Thatcher, pentru Regele Hussein al Iordaniei, Regele Juan Carlos al Spaniei și Prințul de Lichtenstein.
CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Mugur Mihăescu "Garcea" a lansat un lanț de pizzerii online și cheamă angajați din Bangladesh, după ce a apelat la Nepal: Zero forță de muncă în România. Găsești, dar vai steaua ei de forță de muncă!Printre oaspeții restaurantelor în care a gătit Hadad se numără Robert de Niro, Madonna, Frank Sinatra, Michael Jackson și multi alții. În anul 1997 Joseph Hadad a ajuns în Romania, ca Executive-Chef la Restaurantul Casa Vernescu din București, iar în 2013 a deschis în Capitală un restaurant care îi poartă numele.