EXCLUSIV Planurile ebm-papst în România după tranzacția cu gigantul Siemens: Câți angajați vor fi preluați. Hub IT și R&D pentru grup plus o nouă facilitate

EXCLUSIV Planurile ebm-papst în România după tranzacția cu gigantul Siemens: Câți angajați vor fi preluați. Hub IT și R&D pentru grup plus o nouă facilitate
scris 26 mar 2024

Aproximativ 300 din cei 450 de angajați din Oradea ai grupului german ebm-papst vor fi preluați în vara anului 2025 de către Siemens, în urma tranzacției prin care gigantul cumpără ebm-papst, anunțată anterior de Profit.ro. Producătorul de sisteme de ventilație se va muta într-un nou sediu, va înființa un hub local pentru IT și unul pentru zona de R&D și va face angajări, a declarat, pentru Profit.ro, Delia Ungur, Managing Director pentru România la ebm-papst.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Siemens va achiziționa divizia de motoare industriale a companiei germane ebm-papst, inclusiv din România, de la Oradea, în contextul în care conglomeratul încearcă să își extindă businessul de automatizare a fabricilor, relevă datele analizate de Profit.ro.
Urmărește-ne și pe Google News
R.Power, care vrea să devină cel mai mare investitor fotovoltaic din regiune, își extinde portofoliul în România CITEȘTE ȘI R.Power, care vrea să devină cel mai mare investitor fotovoltaic din regiune, își extinde portofoliul în România

Tranzacția vizează doar producția de motoare industriale și se va realiza pe parcursul următoarelor 15 luni. ebm-papst va continua în Oradea în locația existentă producția de componente auto până la finalizarea proiectelor.

Compania este acum în discuții cu administrația locală pentru achiziția unui teren în parcul industrial din Oradea, unde va construi o nouă facilitate necesară pentru proiectele viitoare.

FOTO Revolut lansează și în România servicii de telefonie. Cum va funcționa CITEȘTE ȘI FOTO Revolut lansează și în România servicii de telefonie. Cum va funcționa

"Toti angajații își păstreaza locurile de muncă și au perspective bune de viitor. Viitorul ebm-papst Oradea este în tehnologia de ventilație. Oradea va juca un rol important în extinderea acestei divizii.

Tot în Oradea am demarat deja înființarea unui hub R&D și a unui hub IT care vor deservi grupul. Oradea va deveni și un centru de servicii suport pentru grup.

Împreună cu cei 150 de colegi rămași la ebm-papst vom finaliza proiectele auto, vom introduce proiectele de tehnologie a aerului și vom dezvolta centrul de servicii suport. Toate acestea într-un sediu nou, unde vom continua să creștem și ca număr de angajați", spune Delia Ungur.

Lanț major de restaurante fast-food pune din nou anumite antibiotice în pui CITEȘTE ȘI Lanț major de restaurante fast-food pune din nou anumite antibiotice în pui
ebm-papst și-a început activitatea în Oradea în decembrie 2017 cu o echipă locală mică, de 17 angajați. Între timp, a ajuns la 450 de angajați.
 
În 2022 a avut afaceri de 308,4 milioane lei pe plan local și un profit de 8,6 milioane lei.

Grupul ebm-papst este lider mondial în producția de motoare electrice și ventilatoare. Compania a investit la Oradea circa 16,5 milioane de euro, unde are mai multe unități de producție, inclusiv de motoare electrice.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
oradea
ebm-papst
fabrica oradea
siemens