Elvețienii de la Clariant caută "opțiuni strategice" pentru fabrica din România, după ce aceasta nu a atins randamentele vizate. Nu au intenționat niciodată să dețină fabrici de bioetanol

Elvețienii de la Clariant caută "opțiuni strategice" pentru fabrica din România, după ce aceasta nu a atins randamentele vizate. Nu au intenționat niciodată să dețină fabrici de bioetanol
scris 2 aug 2023
Producătorul elvețian de produse chimice Clariant evaluează opțiuni strategice pentru operațiunile sale de producție de bioetanol, care se desfășoară exclusiv în România, la fabrica de la Podari.
 
Urmărește-ne și pe Google News
Producătorul va oferi o actualizare a acestui proces până la sfârșitul anului 2023.
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

TABEL Săptămâna scumpirilor. Benzina și motorina standard au sărit de 7 lei în mai multe stații din capitală. Prețuri mai mari cu 40 bani/l decât la începutul verii CITEȘTE ȘI TABEL Săptămâna scumpirilor. Benzina și motorina standard au sărit de 7 lei în mai multe stații din capitală. Prețuri mai mari cu 40 bani/l decât la începutul verii

Tehnologia sunliquid permite producția de etanol celulozic, un tip de biocombustibil, din materii prime regenerabile, cum ar fi reziduurile agricole.

În decembrie 2022, Clariant a anunțat o depreciere financiară a fabricii sale de sunliquid de la Podari, România, în valoare de aproximativ 225 de milioane de franci elvețieni (257,8 milioane de dolari/ 233,9 milioane de euro). Motivul a fost că instalația, care a devenit operațională în al doilea trimestru din 2022, nu a atins randamentele vizate și alți parametri operaționali.
 
Compania elvețiană a precizat, în cea mai recentă declarație, că a suferit un impact operațional negativ de 10 milioane de franci elvețieni de la sunliquid în al doilea trimestru din 2023. Cu toate acestea, Clariant și-a continuat eforturile pentru "a aborda provocările mecanice, biochimice și operaționale implicate în accelerarea acestei tehnologii unice în lume".
 
În ceea ce privește revizuirea strategică, directorul general Conrad Keijzer a declarat, în timpul unei teleconferințe privind rezultatele, că firma elvețiană nu a intenționat niciodată să dețină fabrici de bioetanol și că este mai interesată de licențierea tehnologiei. Instalațiile de producție au fost construite doar pentru demonstrarea tehnologiei. Prin urmare, principala problemă a companiei este acum de a găsi partenerul strategic potrivit pentru a continua accelerarea și pentru a face ca tehnologia să devină o tehnologie de top.

Clariant a lansat producția la fabrica din România în vara anului trecut, în urma unei investiții de peste 140 milioane de euro, din care 40 milioane de euro finanțare UE.
 
viewscnt
Afla mai multe despre
clariant
podari
biotenaol
sunliquid