România are cea mai mare pondere din UE a persoanelor aflate în risc de sărăcie care nu-și pot permite o conexiune la internet, arată datele Eurostat. Atfel, un sfert dintre românii care se confruntă cu acest risc nu au banii necesari pentru un abonament la internet.
Urmărește-ne și pe Google News
În 2022, 2,4% din populația UE nu își permitea o conexiune la internet. Pe de altă parte, ponderea persoanelor aflate în risc de sărăcie a fost mai mare, de 7,6%, ceea ce sugerează un grad de accesibilitate satisfăcător în ceea ce privește accesarea internetlui.
CITEȘTE ȘI Proprietarul Cinema City, cel mai mare lanț de cinematografe din România, a ieșit de sub protecția legii falimentului
Comparativ cu 2021, situația s-a îmbunătățit cu 0,3 puncte procentuale, echivalentul a 2,7%, pentru populația totală și cu 0,8 puncte (8,4%) pentru persoanele expuse riscului de sărăcie.
În 2022, diferența dintre populația totală și populația aflată în risc de sărăcie în ceea ce privește capacitatea de a-și permite o conexiune la internet a fost vizibilă și în țările UE: cea mai mare pondere a persoanelor aflate în risc de sărăcie care nu-și pot permite o conexiune la internet a fost înregistrată în România (25,0%), urmată de Bulgaria (20,5%) și Ungaria (16,5%).
Pe de altă parte, cele mai mici procente au fost înregistrate în Danemarca și Finlanda (ambele 1,0%), urmate de Cipru și Luxemburg (ambele 1,5%).