CONFIRMARE Germanii de la Arburg, jucător-cheie fondat în urmă cu 100 ani, intră în România. „Este foarte importantă pentru noi. Infrastructura s-a îmbunătățit semnificativ în ultimii 20 de ani.”

CONFIRMARE Germanii de la Arburg, jucător-cheie fondat în urmă cu 100 ani, intră în România. „Este foarte importantă pentru noi. Infrastructura s-a îmbunătățit semnificativ în ultimii 20 de ani.”
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 19 iun 2024

Producătorul german de mașini de prelucrare a plasticului Arburg, unul dintre liderii mondiali ai pieței, cu vânzări globale de aproape 800 de milioane de euro, confirmă că a intrat în România, mișcare anunțată anterior de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Cu sediul la București, noua filială este condusă de directorul general interimar Daniel Orel, responsabil și pentru filialele din Cehia și Slovacia.

Urmărește-ne și pe Google News
ULTIMA ORĂ Grecii de la PPC își unesc furnizorii, respectiv distribuitorii de energie preluați de la Enel. Statul român a votat ″pentru″, obligațiile de la privatizare se mențin CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Grecii de la PPC își unesc furnizorii, respectiv distribuitorii de energie preluați de la Enel. Statul român a votat ″pentru″, obligațiile de la privatizare se mențin
Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Black Sea Oil &Gas, D&B David și Baias, Electrica Furnizare, eon, Premier Energy, Raiffeisen Bank, Transgaz
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum - Crizele sanitare și reziliența sistemului medical românesc - Ediția a XIV-a. Parteneri: Bristol Myers Squibb, Crisia Farm, UCB
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: ARB, BCR, BRD, Garanti BBVA
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank

„România este foarte importantă pentru Arburg”, spune și Steffen Eppler, vicepreședinte vânzări Europa. „Din ce în ce mai multe companii instalează sisteme foarte sofisticate acolo. Infrastructura din țară s-a îmbunătățit semnificativ în ultimii 20 de ani.”

Compania, un pionier în industria materialelor plastice, fondată în urmă cu 100 de ani, are o prezență directă prin 37 de filiale în 27 de țări și vânzări pe 100 de piețe, prin partenerii comerciali.

FOTO Un nou lanț de magazine lansat în România CITEȘTE ȘI FOTO Un nou lanț de magazine lansat în România

Mașinile produse, exclusiv în fabrica din Lossburg, Germania, sunt utilizate în industrii variate, de la auto la electronice, comunicații, ambalare și tehnologie medicală.

Compania are circa 3.700 de angajați, din care circa 3.100 lucrează în Germania. Anual, Arburg înregistrează o cifră de afaceri de 780 de milioane de euro, cu o pondere a livrărilor pe alte piețe decât Germania de 73%.

FOTO Un nou mall a fost deschis în România CITEȘTE ȘI FOTO Un nou mall a fost deschis în România

În perioada 2020-2021, Arburg s-a extins prin achiziția a două companii germane – InnovatiQ (producător de printere 3D) și AMKmotion (unități de comandă).

Arburg este o companie de familie, aflată acum la a treia generație.

viewscnt
Afla mai multe despre
arburg
plastic