Canadienii de la Euro Sun, pas important pentru proiectul aurifer de la Rovina, al doilea ca mărime din Europa: România le-a dat acordul pentru SEA

Canadienii de la Euro Sun, pas important pentru proiectul aurifer de la Rovina, al doilea ca mărime din Europa: România le-a dat acordul pentru SEA
scris 19 mai 2021

Compania canadiană Euro Sun Mining ((fosta Carpathian Gold), proprietara proiectului aurifer de la Rovina, al doilea ca mărime din Europa, a primit aprobarea autorităților române pentru inițierea Evaluării Strategice de Mediu (SEA) aferentă acestui proiect.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

De ce este important: Scopul SEA este de a asigura că efectele asupra mediului ale anumitor planuri și programe vor fi identificate și evaluate în timpul elaborării și înaintea adoptării lor. O bună aplicare a SEA va ridica din timp semnale de avertizare cu privire la opțiunile care nu asigură o dezvoltare durabilă din punct de vedere al mediului, înaintea formulării proiectelor specifice și atunci când sunt încă posibile alternative majore. SEA ajută la prevenirea unor greșeli costisitoare, prin limitarea dintr-o fază incipientă a riscului de remediere a unor prejudicii ce puteau fi evitate sau a unor acțiuni corective necesare într-o fază ulterioară, precum relocarea sau reproiectarea unor instalații.

Urmărește-ne și pe Google News
Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului CITEȘTE ȘI Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului

De asemenea interesant: Zăcământul aurifier de la Rovina, al doilea ca mărime din Europa, conține resurse măsurate și indicate de 204 tone aur și peste 635.000 tone de cupru. Mina de la Rovina se află la 17 kilometri de concesiunea minieră Certej, deținută de canadienii de la Eldorado Gold, și la aproximativ 50 kilometri de Roșia Montană, proiect dezvoltat de Gabriel Resources.

Compania și Agenția pentru Protecția Mediului din județul Hunedoara lucrează acum la primirea acordurilor și avizelor de la toate autoritățile administrative pentru certificatul de urbanism, ca parte a procesului SEA. Compania și Agenția se pregătesc, de asemenea, pentru consultări publice, programate pentru al treilea trimestru al anului.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

În urmă cu un an, Profit.ro a anunțat că Euro Sun Mining a atras o finanțare 22,32 milioane de dolari canadieni (16,6 milioane dolari americani), fondurile fiind destinate explorării și dezvoltării proiectelor miniere ale companiei.

Compania canadiană a vândut, prin intermediul a două companii de investiții, circa 57,24 milioane de unități formate dintr-o acțiune comună și dreptul de a achiziționa ulterior o jumătate de acțiune la un preț prestabilit (warrant cu scadența în 2023), la prețul de 0,39 dolari canadieni/unitate.

EXCLUSIV Guvernul pregătește un “bailout” de 1 miliard lei pentru trei asigurători de credit comercial. Taxele contribuabililor vor plăti daune în locul reasigurătorilor străini CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Guvernul pregătește un “bailout” de 1 miliard lei pentru trei asigurători de credit comercial. Taxele contribuabililor vor plăti daune în locul reasigurătorilor străini

În 2018, Guvernul României a finalizat ratificarea licenței de concesiune a activității miniere de exploatare a perimentrului de aur și cupru de la Rovina, județul Hunedoara. Licența de exploatare acordată canadienilor pentru o perioadă de 20 de ani și supusă ratificării din partea premierului și a ministerelor competente a fost acordată de Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM) în 2015. La acel moment, valoarea producției miniere era estimată la 3,6 miliarde dolari pentru aur și 1,7 miliarde dolari pentru cupru, statul mizând pe redevențe de 310,4 milioane dolari.

Zăcământul aurifier de la Rovina, al doilea ca mărime din Europa, conține resurse măsurate și indicate de 204 tone aur și peste 635.000 tone de cupru. Mina de la Rovina se află la 17 kilometri de concesiunea minieră Certej, deținută de canadienii de la Eldorado Gold, și la aproximativ 50 kilometri de Roșia Montană, proiect dezvoltat de Gabriel Resources.

În noiembrie 2019, Euro Sun a anunțat că a identificat, în urma activității de prospectare, patru zăcăminte de cupru și aur în perimentrul de la Stănija, județul Hunedoara, situat în apropierea perimetrul Rovina.

viewscnt
Afla mai multe despre
euro sun
proiect aurifer
mina rovina
rovina
carpathian gold
aur romania