Therme Nord București SRL, compania care deține și operează aquapark-ul omonim din Balotești, unul dintre cele mai mari centre de wellness, relaxare și entertainment bazate pe ape termale din Europa, și-a majorat substanțial profitul anul trecut, triplându-și practic câștigul net comparativ cu 2017, de la 2,8 milioane lei la 8,9 milioane lei, după pierderile de circa 20,3 milioane lei din 2016, primul an de funcționare.
În primul an de funcționare, 2016, complexul avusese afaceri de peste 64 milioane lei (14,1 milioane euro), dar o pierdere netă de peste 20 milioane lei (4,4 milioane euro), cu venituri de 85,9 milioane lei și cheltuieli de 106,3 milioane lei.
CITEȘTE ȘI Jurnalist britanic caută răspunsul la un mister: De ce bucureștenii stau în RATB lipiți de ușă?Anul următor, în 2017, cifra de afaceri a companiei a depășit pragul de 100 milioane lei, iar veniturile au totalizat 134,9 milioane lei, în timp ce cheltuielile au crescut la 131,47 milioane lei. Numărul mediu de angajați a avansat de la 427 la 452. Compania a avut atunci afaceri de 100,7 milioane lei și a intrat pe profit, cu un plus de 2,8 milioane lei.
Datele lansate acum pentru anul trecut indică un avans puternic al business-ului, cu afaceri de 114,4 milioane lei și o triplare a profitului net, la 8,9 milioane lei. Numărul de angajați a depășit 500 de persoane.
În februarie 2017, principalul asociat al companiei BSH Geothermie din Sibiu, care controlează Therme Nord București, a decis să se retragă din societate și să-și vândă participația de peste 50% din capital deținută la companie celui de-al doilea asociat ca importanță, firma germană STL Beteiligungs-AG, contra sumei de peste 2,2 milioane euro.
Astfel, cetățeanul german Johann Thaddäus Spegel, în vârstă de 89 de ani, și-a cedat întreaga participație de 50,4% din capitalul BSH Geothermie unui alt asociat la companie, firma germană STL Beteiligungs-AG. Cesiunea s-a făcut la valoarea nominală a deținerii, în sumă de 2.217.600 euro.
În urma tranzacției, STL Beteiligungs-AG și-a majorat participația la BSH Geothermie la 99,9% din capital. Restul de 0,1% a rămas în posesia celuilalt asociat, firma Geothermie Nord SRL, deținută de sibianul Robert Hanea și administrată de un alt sibian, Stelian Iacob.
CITEȘTE ȘI FOTO Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, cumpără activele imobiliare ale fabricii de hârtie Letea. Ținta - construcția unei arene sportiveBSH Geothermie deține 73,5% din firma Therme Nord București SRL, care operează aquapark-ul Therme Balotești, celălalt asociat la Therme fiind compania austriacă A-Heat Allied Heat Exchange Technology AG (26,5%). Stelian Iacob este administrator la Therme Nord București SRL, înregistrată de asemenea în Sibiu, fiind totodată manager general al complexului geotermal. La rândul său, Robert Hanea este reprezentantul legal în România al austriecilor de la A-Heat Allied Heat Exchange Technology AG.
Cu o suprafață totală outdoor de peste 250.000 metri pătrați, Therme București este unul dintre cele mai mari centre de wellness, relaxare și entertainment bazat pe ape termale din Europa.
În iunie 2017, Therme a lansat cea mai mare plajă urbană din Europa – Sands of Therme. Investiția s-a ridicat la 5 milioane de euro și include 30.000 de metri pătrați de plajă, piscină tropicală, 1.500 de șezlonguri pe nisip, peste 600 de palmieri, 40 de măslini, terenuri de fotbal și volei și un Concept Beach Club.