Apple analizează transferarea a 15% - 30% din capacitatea sa de producție din China în Asia de Sud-Est

Apple analizează transferarea a 15% - 30% din capacitatea sa de producție din China în Asia de Sud-Est
scris 20 iun 2019

Apple a solicitat principalilor săi furnizori să analizeze costurile transferării a 15% - 30% din capacitatea lor de producție din China în Asia de Sud-Est, pe fondul pregătirilor de restructurare a lanțului său de aprovizionare, potrivit unui articol publicat de Nikkei Asian Review, citat de Reuters.

Solicitarea Apple este rezultatul conflictului comercial prelungit dintre Statele Unite și China, dar rezolvarea acestuia nu va duce la schimbarea deciziei companiei, au spus mai multe surse citate de Nikkei, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Producătorul iPhone a decis că riscurile implicate de dependența mare de producția din China sunt prea mari și chiar în creștere.

EXCLUSIV EximBank a încheiat negocierile pentru a prelua Banca Românească. Tranzacția, confirmată de Teodorovici, va fi fără bani de la stat CITEȘTE ȘI EXCLUSIV EximBank a încheiat negocierile pentru a prelua Banca Românească. Tranzacția, confirmată de Teodorovici, va fi fără bani de la stat

La începutul acestei luni, agenția de rating Fitch a avertizat că Apple, Dell Technologies și HP sunt posibile candidate pentru o listă neagră de companii americane a Chinei, ca reacție la restricțiile impuse Huawei de către Washington.

Producătorii de iPhone-uri Foxconn, Pegatron, Wistron, producătorul de MacBook-uri Quanta Computer, producătorul de iPad-uri Compal Electronics și fabricanții de AirPod-uri Inventec, Luxshare-ICT și Goertek au fost solicitați să evalueze opțiuni în afara Chinei.

Între țările luate în considerare se află Mexic, India, Vietnam, Indonezia și Malaezia. India și Vietnam sunt favorite pentru producția de smartphone-uri, potrivit unor surse citate de Nikkei.

Săptămâna trecută, Foxconn a anunțat că deține o capacitate suficientă în afara Chinei pentru a satisface cererea de dispozitive Apple pe piața americană, în cazul în care compania va fi nevoită să își ajusteze liniile de producție, în condițiile în care președintele Trump a avertizat că ar putea aplica noi tarife pentru importuri din China în valoare de 300 de miliarde de dolari.

Analiști ai Wedbush Securities au apreciat că în cel mai bun caz Apple va putea să transfere 5%-7% din producția de iPhone-uri, probabul în India, în următoarele 12-18 luni.

Având în vedere complexitatea și logistica implicată, ar dura cel puțin 2-3 ani pentru a transfera 15% din producția de iPhone-uri din China în alte regiuni.

China este o piață majoră pentru Apple, precum și un centru major de producție pentru dispozitivele sale. În trimestrul încheiat în martie, compania a obținut aproape 18% din veniturile sale totale în China, Hong Kong, Macao și Taiwan (Greater China n.r.).

La începutul lunii iunie, Trump s-a întâlnit cu șeful Apple, Tim Cook, pentru a discuta despre comerț și alte subiecte dificile cu care se confruntă compania, în timp ce Trump analizează dacă să majoreze tarifele pentru bunurile importate din China.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
china