FOTO Brigada Antitero a SRI ridică un centru de "intervenții multi-risc"

FOTO Brigada Antitero a SRI ridică un centru de "intervenții multi-risc"

Sursă foto: SRI

scris 25 oct 2021

Brigada Antitero a Serviciului Român de Informații (SRI), în parteneriat cu alte structuri din SRI și cu Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) din MAI, vrea să construiască un centru de "intervenții multi-risc" în București, pe un amplasament din cadrul bazei sale de pe strada Niagara din sectorul 1 al Capitalei, proiectul urmând să fie finanțat din fonduri UE nerambursabile, prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, operațiunea "Creșterea nivelului de pregătire pentru o reacție rapidă și eficientă la dezastre a echipajelor de intervenție".

Astfel, UM 0929 București din cadrul SRI a lansat o licitație pentru achiziția de servicii de proiectare și execuție de lucrări la obiectivul "Centru de intervenții multi-risc Niagara – București", în cadrul proiectului "Dezvoltarea capacității de intervenție multi-risc".

Urmărește-ne și pe Google News
ULTIMA ORĂ Furnizorul de servicii petroliere Petro Welt Technologies, una din cele mai mari companii, renunță la afacerea din România, la câteva luni de la lansarea oficială. Compania dă vina pe restricțiile din pandemie CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Furnizorul de servicii petroliere Petro Welt Technologies, una din cele mai mari companii, renunță la afacerea din România, la câteva luni de la lansarea oficială. Compania dă vina pe restricțiile din pandemie

"În cadrul acestei proceduri pentru proiectare și execuție de lucrări aferente obiectivului de investiții Centru de intervenții multi-risc Niagara – București, UM 0929 București îndeplinește rolul de autoritate contractantă. Totodată, conform contractului de finanțare pentru proiectul "Dezvoltarea capacității de intervenție multi-risc", UM 0929 București îndeplinește rolul de beneficiar al finanțării și lider în cadrul parteneriatului cu UM 0466 București, Institutul pentru Tehnologii Avansate, UM 0472 București, UM 0296 București și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență", se menționează în documentația de atribuire.

Potrivit studiului de fezabilitate, se vizează construirea, amenajarea, echiparea și dotarea unor "spații adecvate desfășurării activităților specifice de monitorizare tip dispecerat integrat, personalizat și adaptat funcțiunilor, capabil să răspundă nevoilor de amenajare a unor spații interioare destinate tehnologiilor avansate".

A cedat instalația de oxigen de la spitalul din Târgu Cărbunești. Două persoane au murit, peste 150 de pacienți sunt mutați la alte spitale sau ventilați în ambulanțe CITEȘTE ȘI A cedat instalația de oxigen de la spitalul din Târgu Cărbunești. Două persoane au murit, peste 150 de pacienți sunt mutați la alte spitale sau ventilați în ambulanțe

Mai precis, SRI vrea să realizeze o extindere deasupra demisolului unei clădiri existente pe amplasament, extindere care ar urma să aibă parter și 4 etaje. Construcția nouă va fi amplasată peste cea existentă, cu fundații separate, distanțate prin rost seismic, și va conține spații de birouri, săli de ședințe și de reprezentare, spații de pregătire tehnică de specialitate, vestiare, grupuri sanitare, camere de odihnă și spații tehnice.

"Clădirea va integra tehnologii eficiente energetic, cu un consum mic de combustibili și emisii de CO2 scăzute, pompe de căldură și sistem integrat de climatizare; sistem de alarmare și stingere automată a incendiilor, cu sistem interior și exterior de hidranți; instalații de curenți slabi în toate spațiile; cu sistem automat de alimentare electrică în caz de avarie; sistem de supraveghere video și control acces; sistem automat de anunțare și avertizare, paratrăsnet", se mai spune în caietul de sarcini.

ANUNȚ Restricții în vigoare de luni în România: Nunțile, botezurile și alte evenimente private, interzise. Certificat verde pentru aproape orice activitate și la intrarea în instituțiile publice CITEȘTE ȘI ANUNȚ Restricții în vigoare de luni în România: Nunțile, botezurile și alte evenimente private, interzise. Certificat verde pentru aproape orice activitate și la intrarea în instituțiile publice

Valoarea totală a investiției este estimată la 32,85 milioane lei plus TVA, iar durata contractului – la 1 an și jumătate.

Programul finanțat din fonduri UE include mai multe proiecte.

Românii și-au portat aproape 850.000 de numere de telefon în acest an. RCS&RDS a atras cele mai multe numere din alte rețele CITEȘTE ȘI Românii și-au portat aproape 850.000 de numere de telefon în acest an. RCS&RDS a atras cele mai multe numere din alte rețele

"Dezvoltarea capacității de reacție, a mijloacelor și metodelor utilizate de structurile care asigură prevenirea și combaterea situațiilor de criză, în vederea asigurării interoperabilității structurilor cu atribuții în domeniul gestionării situațiilor de urgență, prin asigurarea unui răspuns oportun și eficient la nivel central și regional, se va realiza prin: - construirea unui centru de intervenții multi-risc Niagara – București; - înființarea și dotarea a 10 centre regionale de intervenție multi-risc în teritoriu în vederea asigurării unui răspuns oportun și eficient la nivel național și a unui centru de back-up pentru recuperarea datelor în caz de dezastru. Principalele tipuri de acțiuni vizate în cadrul proiectului "Dezvoltarea capacității de intervenție multi-risc" sunt: modernizarea sistemului de comandă a incidentelor și a sistemelor IT asociate în vederea asigurării interoperabilității structurilor cu atribuții în domeniul gestionării situațiilor de urgență; amenajarea, construirea și dotarea unor centre regionale de intervenții multi-risc, în vederea asigurării unui răspuns oportun și eficient la nivel național, completarea și dotarea corespunzătoare; dotarea structurilor specializate cu tehnică și mijloace de intervenție care să permită reducerea timpului de intervenție în caz de dezastre, răspunsul în caz de dezastru major, protecția personalului de intervenție, creșterea eficienței răspunsului", se mai relatează în documentul citat.

După cum a relatat Profit.ro, SRI accesează fonduri UE nerambursabile și în vederea transformării bazei de pregătire antitero de la Grădiștea, Giurgiu, în poligon specializat de simulări și antrenament în domeniul amenințărilor teroriste de natură chimică, biologică, radiologică, nucleară și pirotehnică (CBRNe), valoarea investiției fiind estimată la peste 73 milioane lei plus TVA.

viewscnt
Afla mai multe despre
sri fonduri ue nerambursabile
brigada antitero sri
investitii sri
centru interventii sri