S&T România va moderniza sistemul național de protecție a infrastructurilor IT&C. SRI a constat că "nivelul de securitate este în scădere în raport cu complexitatea și frecvența atacurilor cibernetice actuale"

S&T România va moderniza sistemul național de protecție a infrastructurilor IT&C. SRI a constat că "nivelul de securitate este în scădere în raport cu complexitatea și frecvența atacurilor cibernetice actuale"
scris 6 oct 2021

Asocierea formată din S&T România (lider) și Datanet Systems va moderniza sistemul național de protecție a infrastructurilor IT&C cu valențe critice pentru securitatea națională împotriva potențialelor amenințări provenite din spațiul cibernetic. Estimat la 127,94 milioane de lei, fără TVA, primul lot al licitației a fost atribuit pentru suma 122,98 milioane de lei, fără TVA.

Subcontractantul asocierii este Best Internet Security - 52,5%.

Urmărește-ne și pe Google News

La primul lot al procedurii s-au înscris și NTT Data România și ATOS Convergence Creators.

Licitația a inclus și furnizarea unor grupuri electrogene (lot 2), care vor fi furnizate de Energen Romania (fostă Delta Energy Invest), pentru suma de 1,086 milioane de lei, fără TVA, de la un estimat de 1,425 milioane de lei, fără TVA. La acest lot s-a înscris și asocierea formată din Concept Electronics (lider) și Electrotehnica Echipamente Electronice.

Cu o durată de 12 luni, contractul este într-un proiect co-finanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, Axa prioritară - Tehnologia Informației si Comunicațiilor (TIC) pentru o economie digitală competitivă, Operațiunea Asigurarea securității cibernetice a sistemelor TIC și a rețelelor informatice.

"Proiectul vizează modernizarea sistemelor de securitate existente în instituții din arcul guvernamental și entități de interes public ce dețin infrastructuri IT&C cu valențe critice pentru securitatea națională, precum și interoperabilitatea sistemelor desecuritate ce urmează a fi implementate și integrate, cu sistemul informatic deja existent, în scopul susținerii funcționării Sistemului Național de Securitate Cibernetică (SNSC), în privința coroborării de informații, colaborării, analizei și reacției prin mecanismul informatic de alertare rapidă și diseminare a informațiilor în timp real", scrie în caietul de sarcini.

SURPRIZĂ - Safety Broker, liderul pieței, își amână listarea la bursă, argumentând prin posibilul faliment al City Insurance și propunerile ASF de modificare a legislației privind asigurările auto CITEȘTE ȘI SURPRIZĂ - Safety Broker, liderul pieței, își amână listarea la bursă, argumentând prin posibilul faliment al City Insurance și propunerile ASF de modificare a legislației privind asigurările auto

Documentul precizează că nivelul de securitate al infrastructurilor cu valențe critice pentru securitatea națională protejate în prezent ar fi în scădere în raport cu complexitatea și frecvența atacurilor cibernetice actuale, tehnologiile de securitate existente devenind depășite de avansul amenințărilor informatice.

"Astfel, este necesară adaptarea acestor infrastructuri la noile nevoi și tendințe în domeniul securității cibernetice, concomitent cu creșterea și dezvoltarea capabilităților de procesare, analiză și reacție", se arată în documentație.

Beneficiarii direcți ai produselor ce fac obiectul achiziției sunt instituțiile guvernamentale, entități de interes public ce dețin infrastructuri IT&C cu valențe critice pentru securitatea națională (IVC) și Centrul Național Cyberint (CNC), acestea fiind implicate pe întreaga durată de concepere, dezvoltare și implementare a proiectului precum și în etapa de post implementare.

Aeroporturi București vrea să-și modernizeze infrastructura IT pentru a preveni atacurile cibernetice. Rasirom, coordonată de SRI, singurul ofertant CITEȘTE ȘI Aeroporturi București vrea să-și modernizeze infrastructura IT pentru a preveni atacurile cibernetice. Rasirom, coordonată de SRI, singurul ofertant

"Tehnologiile utilizate vor fi particularizate pe necesitățile fiecărui beneficiar și vor permite o mai bună granularizare a securității per utilizator, responsabilizând structurile de tip SOC (Security Operations Center) în stabilirea politicilor de securitate, analiza informațiilor generate de sisteme și reacția în situația identificării unui eveniment cibernetic. Proiectul va permite creșterea nivelului de securizare a IVC-urilor prin implementarea sau upgradarea, după caz, a soluțiilor care permit protejarea pe principiul "apărării în adâncime" a informațiilor și a sistemelor informatice care asigură depozitarea informațiilor, accesul și transportul acestora", se mai spune în caietul de sarcini.

Soluția propusă, prin arhitectura și tehnologiile ce vor fi implementate, va asigura pentru rețelele informatice protejate din cadrul IVC a unui nivel de securitate cibernetică superior celui existent în prezent, va oferi posibilitățile de identificare a metodelor de compromitere cunoscute în prezent, dar și existența unor capabilități de identificare a atacurilor noi, de tipul "zero-day", va permite automatizarea proceselor, a notificărilor și a reacțiilor la o scară cât mai larg posibilă, precum și va preveni atacurile prin identificarea breșelor de securitate înainte de a fi exploatate sau combaterea acestora din fazele incipiente.

S&T România a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 213,15 milioane de lei, de la 134,92 milioane de lei în 2018. Compania a raportat o pierdere de 211.180 lei, de la 3,47 milioane de lei în 2017 și 961.298 lei în 2017. La nivel internațional, S&T AG are aproximativ 3.800 salariați și operează în 25 de țări.

CONFIRMARE Călin Fusu preia șefia Vivre Deco, după demisia Monicăi Cadogan CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Călin Fusu preia șefia Vivre Deco, după demisia Monicăi Cadogan

Datanet Systems este unul dintre principalii integratori locali de sisteme IT. În 2020, compania a avut o cifră de afaceri de 125,1 milioane de lei, de la 134 milioane de lei în 2019, și un profit net de 6,48 milioane de lei, comparativ cu 7,78 milioane de lei în anul precedent.

Parte a grupului slovac Soitron din noiembrie 2009, Datanet Systems a fost înființată în anul 1998 și este specializată în furnizarea de echipamente de comunicații de date, voce și video, precum și servicii de implementare, consultanță și asistență tehnică. Acționarii companiei sunt Soitron Group SE (Slovacia) – 57,25%, Daniela Clementina Velicu – 18,25%, Dragoș Stroescu – 12,25%, Gabriel Mușat – 12,25%, conform datelor de la Registrul Comerțului.

Energen România este specializată în proiectarea, fabricarea și comercializarea grupurilor electrogene.

Controlată integral de Victor Cătălin Orzata, societatea a raportat în 2020 un business de 6,57 milioane de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
sri
licitatie
securitate cibernetica
s&t romania
datanet systems
energen