Consiliul Concurenței extinde investigația pe piața echipamentelor de protecție a muncii și efectuează inspecții inopinate la mai multe companii

Consiliul Concurenței extinde investigația pe piața echipamentelor de protecție a muncii și efectuează inspecții inopinate la mai multe companii
scris 12 apr 2021

Consiliul Concurenței a extins investigația pe piața echipamentelor de protecție a muncii și a efectuat inspecții inopinate la sediile companiilor Mariad Serv, Litind, Dalgeco Confecții Textile, Man Protection, Lingemann Beschaffungssysteme și Salcor.

Autoritatea de concurență are în derulare, o investigație pe piața comercializării de produse și echipamente din domeniul sănătății și securității în muncă din România privind posibile înțelegeri anticoncurențiale între companiile Renania Trade SRL, Avanti SRL, Tricomexim SRL și T&T Invest SRL, realizate prin stabilirea de prețuri, împărțirea de piețe și alocarea de clienți.

Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP), program de colectare selectivă a deșeurilor în școli, lansat deja în București, se extinde în Brașov. Obiectiv: implementarea în toate școlile din România până la finalul lui 2025 CITEȘTE ȘI Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP), program de colectare selectivă a deșeurilor în școli, lansat deja în București, se extinde în Brașov. Obiectiv: implementarea în toate școlile din România până la finalul lui 2025
Urmărește-ne și pe Google News

Pe parcursul derulării investigației, autoritatea de concurență a obținut indicii referitoare la posibila implicare a mai multor parteneri ai companiei Renania în practicile anticoncurențiale investigate, conform instituției.

Inspecțiile inopinate constituie o etapă preliminară a investigației, iar efectuarea lor nu reprezintă o antepronunțare a Consiliului Concurenței în ceea ce privește existența unei încălcări a Legii concurenței.

EFdeN, cu sprijinul ENGIE, pune România pe harta inovației sustenabile. Prestigioasa competiție de locuințe solare, Solar Decathlon Europe 2023, se va desfășura la București CITEȘTE ȘI EFdeN, cu sprijinul ENGIE, pune România pe harta inovației sustenabile. Prestigioasa competiție de locuințe solare, Solar Decathlon Europe 2023, se va desfășura la București

În situația în care Consiliul Concurenței va constata încălcarea regulilor de concurență, companiile implicate riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri. Cu toate acestea, companiile care cooperează cu autoritatea de concurență, în cadrul programului de clemență, pot obține imunitate la amendă sau reduceri substanțiale ale amenzilor.

Cum s-a schimbat mediul de afaceri din România în ultimii 30 de ani: O istorie povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (I) CITEȘTE ȘI Cum s-a schimbat mediul de afaceri din România în ultimii 30 de ani: O istorie povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (I)

Anul trecut, Consiliul Concurenței a sancționat 90 de companii și asociații ale acestora cu amenzi de 400,2 milioane ei (82,7 milioane euro), peste 40% din această valoare totală fiind recunoscută de companii.

viewscnt
Afla mai multe despre
consiliul concurenței
protectia munii