BRD Groupe Société Générale, una dintre cele mai mari bănci locale, a obținut recent nota maximă (10) la evaluarea pe care o realizează anual Asociația Română pentru Relația cu Investitorii (ARIR) în ceea ce privește comunicarea cu investitorii a companiilor listate la Bursa de Valori București.
„Este o bucurie această realizare și o confirmare a eforturilor colegilor mei. Sunt eforturi serioase atunci când vrei să comunici bine cu investitorii tăi. Este și un important semn pentru investitori, că suntem preocupați, că ne pasă, că încercăm să creăm cele mai bune premise pentru un dialog cu sens, transparent și constructiv. Și, nu în ultimul rând, este, de asemenea, o validare pentru clienții noștri, că BRD e o companie care le merită încrederea”, spune, la PROFIT NEWS TV, Flavia Popa, Secretarul general al BRD.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
„Din punctul nostru de vedere, metodologia nu face decât să ne provoace să găsim toate metodele, pe toate canalele - website, comunicate de presă, întâlniri, conferințe, etc - pentru a transmite investitorilor informații importante despre ce-și propune BRD ca strategie, despre ce rezultate are BRD, despre cifrele-cheie pe care vrea să le comunice, despre guvernanță, etică, despre toate elementele de fapt pe care încearcă să le evalueze metodologia VEKTOR în raport cu investitorii.
Despre asta e vorba, despre evaluarea comunicării transparente, deschise a companiilor cu investitorii lor”, spune aceasta, adăugând că, în primul rând, metodologia VEKTOR este despre comunicare transparentă, etică și despre a transmite încredere investitorilor băncii, dar și clienților săi.
Pentru BRD Groupe Société Générale, și investitorii de retail reprezintă o preocupare importantă, astfel că banca a luat toate măsurile necesare pentru a le asigura accesul la informații într-un mod facil.
„Ne preocupă să facilităm accesul investitorilor din retail la bursă, pe piața de capital oferindu-le canale adecvate, posibilitatea sa investească în acțiuni, titluri de stat, depozite BRD, produse structurate. În plus, BRD Asset Management este compania noastră prin care le asiguram de exemplu acces la fonduri deschise de investiții diversificate, cu comision zero, cu sfat, cu randamente diferite în funcție de apetitul investitorului de retail la risc. Investitorii de retail au toată deschiderea BRD pentru a ne sta alături nouă și altor companii”, precizează Flavia Popa.
Ea consideră că investitorii care aleg să investească în acțiunile BRD caută, cu siguranță, să-și asigure un echilibru, căută încredere, dar și să-și investească banii profitabil.
„BRD este o bancă sistemică, care investește în economia României. Este bine știut că economia României este una din cele din top în Europa, sub aspectul creșterii. Prin urmare, un investitor care investește în BRD, investește indirect în economia unei țări care este în creștere.
După aceea, sunt și factori specifici, pentru că, potrivit unei metodologii bine definite, BRD are nota 10 din 10 în materie de comunicare, de transparență, de guvernanță. BRD este pentru investitori o companie cu reguli de guvernanță bine definite, solide, cu strategie clară și atent monitorizată, cu etică și transparență, o companie cu deschidere către investitorii săi, pe care îi ascultă activ, o companie unde își pot aduce banii în speranța că investesc într-o companie cu credibilitate și cu potențial”, afirmă Secretarul General al BRD.
Totodată, BRD se poziționează și ca lider în sustenabilitate în România. În octombrie 2022, banca a organizat la București ”Climate Change Summit”, cel mai important eveniment pe teme de sustenabilitate din România. Cei 70 de speakeri din 15 țări au fost urmăriți, pe parcursul celor două zile ale evenimentului, de un public format din peste 1 milion de oameni. Beneficiind de aportul a numeroase grupuri de specialiști în sustenabilitate și finanțare ecologică din întreaga lume, summitul își propune să devină cel mai important eveniment de soluții climatice din Europa Centrală și de Est.
„BRD se poziționează în top în ceea ce privește sustenabilitatea, ca facilitator al conversațiilor legate de schimbările climatice, dar în același timp nu uită de rolul său de finanțator, pentru că își propune ca până în 2025 să acorde peste 1 miliard de euro în finanțări verzi. Deci, încă un alt motiv, dincolo de transparență, de o guvernanță de nota 10, de deschidere și de etică, BRD dorește să susțină tranziția spre o economie verde în România”, mai spune Flavia Popa.
Banca a publicat în 2022 prima ediție a raportului său de sustenabilitate, Building Tomorrow, ce expune activitățile nefinanciare ale băncii. Prin acest raport și prin platforma sa de sustenabilitate, Lumea9, BRD își propune să ofere o imagine de ansamblu asupra felului în care abordează sustenabilitatea și să ajute la o mai bună înțelegere de către companii și publicul larg a conceptelor și termenilor de ordin financiar legați de sustenabilitate.
Lumea9 descrie un ecosistem de valori și acțiuni în care inițiativa, competiția, performanța, dezvoltarea sunt judecate după impactul pe care îl au asupra resurselor care vor fi transmise generațiilor viitoare.