VIDEO PROFIT NEWS TV - Maratonul Made in Romania. Ministrul Economiei anunță când va fi lansată noua ediție a Start Up Nation. Ce ce întâmplă cu programele Femeia Antreprenor și Construct Plus

VIDEO PROFIT NEWS TV - Maratonul Made in Romania. Ministrul Economiei anunță când va fi lansată noua ediție a Start Up Nation. Ce ce întâmplă cu programele Femeia Antreprenor și Construct Plus
Profit.ro
Profit.ro
scris joi, 12:49

Guvernul ar urma să aprobe, în cel mult două săptămâni, ordonanța privind noua ediție a programului Start Up Nation, cu un buget de 444 milioane euro și care va începe cu partea de formare a antreprenorilor și va continua, în toamnă, cu proiectele de afaceri, a anunțat ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Radu Oprea, la Maratonul Made in Romania, organizat de PROFIT NEWS TV. Acesta a arătat că pentru programul Construct Plus au fost depuse cereri de cofinanțare de peste 1 miliarde euro, dar bugetul pe anul în curs este de 150 milioane euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Auchan, Carmistin, Kaufland, Liberty Steel

VIDEO POATE FI VĂZUT AICI

”Suntem în lucru cu ordonanța, între noi și Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, care ne va permite să lansăm noua ediție, a patra, a Start Up Nation. E chestiune de probabil o săptămână, două, de reuși să venim cu această ordonanță, este în circuitul de avizare interministerială și vom declanșa Start Up Nation, ediția a IV-a, care înseamnă o perioadă de formare antreprenorilor, cu firmele de formare profesională care se vor înscrie pe site-ul ministerului, iar apoi, probabil în toamnă, vom începe și partea de proiecte, de planuri de afaceri propriu-zise”, a anunțat  ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

El a precizat că programul are anul acest un buget ”generos”, de 444 de milioane de euro, din fodnuri europene de data aceasta, cu alocări financiare nerambrusabile de 50.000 euro pentru fiecare proiect.

DECIZIE Vânzătorii din magazine și restaurante vor fi obligați să verifice vârsta, prin consultarea actelor de identitate, la vânzarea de alcool, energizante și tutun CITEȘTE ȘI DECIZIE Vânzătorii din magazine și restaurante vor fi obligați să verifice vârsta, prin consultarea actelor de identitate, la vânzarea de alcool, energizante și tutun

Programul Femeia Antreprenor este mult mai avansat, în schimb, și depinde doar de finalizarea de către STS a platformei programtului, ministrul estimând ca în cel mult două-trei săptămâni să poată fi lansat și acest program. 

”El a fost discutat cu organizațiile patronale reprezentative ale doamenlor antreprenor și s-a transformat într-un program de scale up, de a veni cu finanșare pentru companiile care deja au debutat, pentru că atunci când vorbim despre brand, derpre brand propiu, companiile au nevoie de finanțare nu numai în momentul debutului și cea mai complicată finanțare au în primii ani, până când deja cresc astfel încât să fie bancabile afacerile respective”, a explicat Radu Oprea.

DECIZIE Obligația depunerii declarației de avere, extinsă pentru conducerile filialelor regiilor și companiilor de stat, respectiv la reprezentanții din companii cu participație de stat CITEȘTE ȘI DECIZIE Obligația depunerii declarației de avere, extinsă pentru conducerile filialelor regiilor și companiilor de stat, respectiv la reprezentanții din companii cu participație de stat

Ministrul a mai anunțat că în cazul programului Connstruct Plus se desfășoară etapa de evaluare, fiind peste 90 de proiecte depuse, cu o valoare de cofinanțare de pste 1 miliard euro, dar bugetul pe anul acesta este de doar 150 milioane euro în cadrul acestei scheme de ajutor de stat.

viewscnt
Afla mai multe despre
maraton
made in romania
profit tv
radu oprea
start up nation
femeia antreprenor
construct plus