Pasajul Doamna Ghica din București va fi deschis circulației la sfârșitul lunii august, iar pe lângă proiectele mari din Capitală sunt în derulare și multe altele de dimensiuni mai mici, pentru că în ultimii 20 de ani au lipsit lucrările de dezvoltare și trebuie redată normalitatea orașului, spune Cristian Jean Michel Hiver, directorul general al Trustului de Clădiri Metropolitane București, la Maratonul Imobiliar organizat de PROFIT NEWS TV.
Evenimentul este organizat cu sprijinul 123Credit.ro, Nordis, PAID România și Bucharest Real Estate Club (BREC)
Managerul, născut în Belgia, cu experiență vastă în zona privată imobiliară, a preluat conducerea Trustului de Clădiri Metropolitane în 2021 și afirmă că a găsit atunci o companie abandonată.
“Abandonată financiar, din punct de vedere resursă umană, de motivare, ca legătură cu primăria de sector sau cu cea Generală. Dar am găsit oameni de mare calitate și încet - încet putem spune astăzi că Primăria are o companie de construcții care poate răspunde nevoilor de la mic la mare pentru București”, a afirmat acesta.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Managerul se declară încă surprins de gradul de birocrație din România, dar susține că și în sectorul public se poate vorbi despre eficiență, nu doar în zona privată.
“Munca este uriașă, nu ducem lipsă de șantiere. Avem 20 de ani de muncă în fața noastră, pentru că 20 de ani nu prea s-a făcut nimic. Trebuie să avem răbdare, pentru că lucrăm și la proiecte mari, dar și mici, precum trotuarele. Vorbim desrpre a reda normalitatea orașului. (…) Avem mai multe critici când nu lucrăm decât când lucrăm. Chiar dacă deranjăm, chiar dacă blocăm o intersecție. Oamenii sunt foarte înțelegători”, a menționat el.
Hiver a anunțat că sunt șanse mari ca circulația pe pasajul Doamna Ghica să fie deschisă la sfârșitul lunii august.
CITEȘTE ȘI VIDEO - PROFIT NEWS TV Maratonul Made in Romania – AFFR: Farmacistul nu trebuie să facă vânzare, ci consiliere. Fiecare farmacie are secretele eiÎn 2021, proiectul era ca “o zonă de război abandonată”, iar principala provocare a ținut de durata mare a procedurilor de achiziții, printr-o licitație internațională, pentru tablierul metalic al pasajului, potrivit managerului.
Pasajul este unul atipic pentru București, dată fiind deschiderea centrală de dimensiuni mari, care a impus ca soluție tehnică o structură metalică lungă, în detrimentul unei platforme betonate cu grinzi intermediare de susținere.
Hiver a vorbit și despre alte proiecte la care lucrează compania, precum refacerea aleilor și consolidarea podului din Parcul Tineretului, construcția unui nou ambulatoriu pentru spitalul Victor Babeș și renovarea băcătăriilor spitalelor Victor Babeș și Sfântul Luca.
Totodată, managerul a subliniat importanța unui anumit tip de mentalitate pentru toți locuitorii orașului.
“Eu am ales Bucureștiul, care m-a adoptat în urmă cu 25 de ani. Sunt pe jumătate român, pe jumătate belgian. Cred că trebuie să considerăm că toți avem o responsabilitate în orașul nostru. Casa noastră nu se oprește la limita proprietății din punct de vedere legal. Trebuie să conștietizăm că tot ce împărțim împreună este al nostru, este bun comun”, a mai spus el.
Compania Municipală Trustul de Clădiri Metropolitane face parte din holdingul de societăți comerciale înființate de Consiliul General al Municipiului București și asigură servicii de proiectare și execuție pentru investițiile Primăriei Capitalei.