Dezbaterile Profit News TV - Maratonul Agriculturii: Președintele Asociației Patronale din Industria Laptelui: Degeaba ești ajutat de stat sub diverse forme dacă tu ceea ce produci arunci la șanț. Consumatorul e Dumnezeu pe pământ

Dezbaterile Profit News TV - Maratonul Agriculturii: Președintele Asociației Patronale din Industria Laptelui: Degeaba ești ajutat de stat sub diverse forme dacă tu ceea ce produci arunci la șanț. Consumatorul e Dumnezeu pe pământ
scris 14 iul 2022

Pentru a rezolva probleme actuale ale țării ce țin de mediul de afaceri ar trebui plecat de la puterea de cumpărare a consumatorilor, a afirmat, la Dezbaterile Profit News TV - Maratonul Agriculturii, Dorin Cojocaru, președintele Asociației Patronale din Industria Laptelui. El arată că strategia actuală este greșită, iar în momentul de față statul culege ceea ce a semănat în ultimii 30 de ani.

Maratonul Agriculturii la PROFIT NEWS TV a fost organizat cu sprijinul Roca Agri RDF

„Noi acum culegem lipsa inițiativei din ultimii 20-30 de ani, adică lipsa de strategie, de viziune, de susținere a IMM-urilor în România. Trebuie plecat de la consumatori. Degeaba produci dacă nu poți să vinzi. Dacă societatea, consumatorul ar avea putere de cumpărare și ar exista consum oamenii de afaceri ar găsi soluții să-și dezvolte businessului. Degeaba ești ajutat de stat sub diverse forme dacă tu ceea ce produci arunci la șanț. E o strategie greșită aici. Ar trebui plecat de la puterea de cumpărare. Consumatorul, el dă drumul la bani în piață, el e Dumnezeu pe pământ”, spune Dorin Cojocaru.

Urmărește-ne și pe Google News
Dezbaterile Profit News TV - Maratonul Agriculturii: Țachianu (Asociația Fermierilor Români), fost secretar de stat, în direct de pe tractor: Pentru irigații nu s-a făcut nimic de câțiva ani. Eu personal niciodată nu m-am bazat pe stat CITEȘTE ȘI Dezbaterile Profit News TV - Maratonul Agriculturii: Țachianu (Asociația Fermierilor Români), fost secretar de stat, în direct de pe tractor: Pentru irigații nu s-a făcut nimic de câțiva ani. Eu personal niciodată nu m-am bazat pe stat
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

El atrage atenția că, în momentul de față, mediul de afaceri este supus la presiuni care vin din mai multe direcții. Pe de-o parte, cererile care vin de la Bruxelles pentru reducerea amprentei de carbon, iar pe de altă parte criza din Ucraina, care are potențialul de a escalada, și puterea de cumpărare scăzută.

„Deci este un complex de crize”, precizează acesta, adăugând că „nu va fi însă o criză alimentară, pentru că în România există risipă alimentară”. Circa 5.000 de tone de alimente sunt aruncate anual.

Dezbaterile Profit News TV - Maratonul Agriculturii: Călin Valentin Cozma, Administrator GN MUREȘ: Agricultura bio este mai profitabilă decât agricultura convențională. Marea problemă este managementul CITEȘTE ȘI Dezbaterile Profit News TV - Maratonul Agriculturii: Călin Valentin Cozma, Administrator GN MUREȘ: Agricultura bio este mai profitabilă decât agricultura convențională. Marea problemă este managementul

„Avem nevoie de o guvernare smart, o legislație care să susțină mediul de afaceri din România și trebuie să găsim cele mai bune soluții ca să contracarăm orice fel de criză. Noi suntem prea sărăci și de aceea ni se par aceste prețuri aberante. În momentul în care nu ai un echilibru între puterea de cumpărare și costurile de producție se întâmplă ce s-a întâmplat în România.

Trebuie să știm să creăm o strategie și să susținem mediul de afaceri din România. Sunt foarte multe lucruri de dezbătut despre agricultură. Agricultura împreună cu industria alimentară are undeva la peste 12% din PIB. Noi ar trebui să folosim resursele din agricultură, zootehnie și industria alimentară ca o viitoare oportunitate pentru Europa”, punctează Dorin Cojocaru.

Dezbaterile Profit News TV - Maratonul Agriculturii: Președintele Sindalimenta: Foarte multe magazine din România sunt pline cu ulei comestibil din Ucraina. Păi noi nu mai producem ulei? CITEȘTE ȘI Dezbaterile Profit News TV - Maratonul Agriculturii: Președintele Sindalimenta: Foarte multe magazine din România sunt pline cu ulei comestibil din Ucraina. Păi noi nu mai producem ulei?

Președintele Asociației Patronale din Industria Laptelui adaugă însă că ceea ce împiedică statul să rezolve probleme actuale din mediul de business local este o coerență în gândire, strategie și o înțelegere la nivel de coaliție.

„În situații de criză nu mărești taxele, nu modifici codul fiscal, nu crești presiunea. Dacă erau bani la buget putea să ajute pe oricine. În momentul în care sacul se golește trebuie să stabilești priorități. România ca să câștige trebuie să aibă managementul apei, conservarea apei în sol și o reinventare a agriculturii pe regiuni”, precizează acesta.

viewscnt
Afla mai multe despre
dorin cojocaru
productie lapte
procesare lapte
agricultura