Turcia schimbă datele privind descoperirea de gaze din Marea Neagră. În creștere

Turcia schimbă datele privind descoperirea de gaze din Marea Neagră. În creștere
scris 12 oct 2020

Autoritățile turce intenționează să revizuiască, în creștere, estimările referitoare la depozitul de gaze naturale descoperit recent în Marea Neagră, informează Bloomberg citând surse din apropierea acestui dosar.

Guvernul de la Ankara va anunța o revizuire "semnificativă" a descoperirii inițiale iar noile cifre ar putea fi dezvăluite în zilele următoare, după finalizarea unor noi foraje exploratorii, au declarat sursele citate, arată Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News

Turcia "nu va face nicio concesie" pentru a-și apăra interesele privitoare la gaze în Mediterana de Est, afirma în august președintele Recep Tayyip Erdogan, după ce a anunțat că Turcia a descoperit în Marea Neagră "cel mai mare" depozit de gaz natural "din istoria sa".

În luna august, Turcia a anunțat descoperirea celor mai mari depozite de gaze naturale din istoria sa, un câmp din Marea Neagră care ar conține 320 de miliarde metri cubi de gaze naturale. Președintele Recep Tayyip Erdogan a spus atunci că Turcia intenționează să înceapă să utilizeze aceste resurse încă din 2023 și să devină un exportator net de energie.

Locul unde au fost descoperite gazele naturale este perimetrul Tuna-1, amplasat aproximativ 150 de kilometri de coasta Turciei, la intersecția dintre frontierele maritime ale Bulgariei și României cu apele teritoriale ale Turciei și aproape de blocul Neptun din România, cea mai mare descoperire de gaze din Marea Neagră din ultimele decenii.

În ultimii ani, Turcia a cumpărat trei nave de foraj maritim și a extins în mod semnificativ operațiunile de explorare energetică în Marea Neagră și în apele disputate din estul Mediteranei. Turcia importă în prezent aproape toată energia de care are nevoie și orice descoperire de gaze naturale ar ajuta și la reducerea unui deficit de cont curent cronic care pune presiune asupra lirei turcești.

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
turcia
marea neagra
marea mediterana