Proprietarul TikTok introduce un program de lucru mai scurt care este obligatoriu

Proprietarul TikTok introduce un program de lucru mai scurt care este obligatoriu
scris 1 nov 2021

Grupul chinez ByteDance Ltd., proprietarul popularei aplicații video TikTok, a ordonat angajaților săi să își încheie ziua de lucru la ora 7:00 p.m., devenind una dintre primele companii de tehnologie din China care introduce în mod oficial un program de lucru mai scurt, transmite Bloomberg.

Potrivit unui document intern, angajații din China ai ByteDance ar trebui să lucreze numai între orele 10:00 a.m. și 7:00 p.m. de luni până vineri, și vor avea nevoie de permisiune pentru a putea lucra peste aceste ore, cu o zi în avans, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Construirea unui site web - trei pași pentru un start bun CITEȘTE ȘI Construirea unui site web - trei pași pentru un start bun

Ritmul de lucru intens din China, cunoscut popular sub denumirea "996" pentru că angajații lucrează de la 9:00 a.m. la 9:00 p.m. 6 zile pe săptămână, a fost mult timp lăudat de miliardarii chinezi din sectorul tehnologiei, de la fondatorul Alibaba Group Holding Ltd., Jack Ma, și până la fondatorul JD.com Inc., Richard Liu. Însă, în ultima perioadă, acest program de lucru a început să fie criticat după mai multe cazuri de deces asociate cu suprasolicitarea, ceea ce a generat plângeri pe social media. După ce președintele Xi Jinping a făcut un apel pentru "prosperitate comună", autoritățile de la Beijing și-au înmulțit avertismentele împotriva angajatorilor pentru ca aceștia să se abțină de la a impune un program de lucru suplimentar nerezonabil.

Potrivit noului program de muncă de la ByteDance, angajații pot solicita să lucreze peste program însă nu mai mult de trei ore într-o zi din cursul săptămânii sau opt ore într-un weekend. Cei care vor lucra ore suplimentare vor fi plătiți cu o sumă de trei ori mai mare decât salariul normal.

Noul program de lucru este ultimul dintr-o serie de eforturi ale ByteDance pentru a îmbunătăți bunăstarea angajaților. La începutul acestui an, gigantul social media a renunțat la un sistem alternativ care permitea angajaților să își ia o zi liberă pe săptămână, odată la două săptămâni.

Cum atragi clienți prin intermediul platformelor de socializare CITEȘTE ȘI Cum atragi clienți prin intermediul platformelor de socializare

TikTok a înregistrat o creștere explozivă a numărului de utilizatori la nivel mondial în ultimii ani, în pofida faptului că a intrat în vizorul autorităților de reglementare din SUA și alte regiuni. La finele lunii septembrie, TikTok a ajuns la un miliard de utilizatori activi lunari în întreaga lume.

Deținută de compania chineză chineză ByteDance, TikTok a devenit cea mai descărcată aplicație mobilă din lume în 2020, devansând Facebook și aplicațiile sale de mesagerie, semn că pandemia de coronavirus a extins popularitatea platformei de clipuri dincolo de publicul său inițial, adolescenții. 

viewscnt
Afla mai multe despre
tiktok
china