Profitul Ryanair cade puternic, acțiunile se prăbușesc. Compania anticipează bilete mai ieftine

Profitul Ryanair cade puternic, acțiunile se prăbușesc. Compania anticipează bilete mai ieftine
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 iul 2024

Profitul companiei aeriene irlandeze low-cost RyanAir, în primul trimestru fiscal, a scăzut cu aproape jumătate comparativ cu perioada similară a anului trecut. Ca efect, acțiunile au scăzut cu până la 13%, cel mai mult în patru ani. 

Venitul net a scăzut cu aproape jumătate, până la 360 de milioane de euro, conform Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Concediile au blocat granița. La Nădlac II se așteaptă o oră CITEȘTE ȘI Concediile au blocat granița. La Nădlac II se așteaptă o oră
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

În același timp, compania și-a redus perspectivele pentru prețurile biletelor în perioada de călătorie de vară, arătând că acestea vor  fi mai scăzute pe măsură ce consumatorii devin mai precauți în cheltuirea banilor.

Ryanair a transportat recent un număr record de pasageri în luna iunie, 19,3 milioane, un avans de 11% față de perioada similară din 2023.

În mai, operatorul aerian a transportat 18,9 milioane de pasageri, egalând precedentul record lunar.

Wizz Air lansează o nouă cursă din România CITEȘTE ȘI Wizz Air lansează o nouă cursă din România

Cea mai mare companie aeriană din Europa în funcție de numărul de pasageri se așteaptă ca în anul financiar care se va încheia la 31 martie 2025 să înregistreze un număr record de pasageri: 198-200 milioane, o creștere de 8% – 9% față de anul precedent.

În mai, compania a exprimat „un optimism prudent” privind o creștere redusă spre modestă a prețurilor la biletele de avion în această vară, față de anul precedent, pe fondul reducerii încrederii consumatorilor după ce inițial previzionase o creștere de 5% – 10%.

În iunie, gradul de încărcare a zborurilor a fost de 95%, nemodificat față de anul trecut. De asemenea, luna trecută, Ryanair a operat peste 106.000 zboruri. Aproape 400 de curse aeriene au fost anulate în iunie, în urma întârzierilor la controlul traficului aerian (ATC).

viewscnt
Afla mai multe despre
ryanair
bilete avion