Prețurile de referință la gaze pe piața din Europa depășesc 40 euro MWh

Prețurile de referință la gaze pe piața din Europa depășesc 40 euro MWh
scris 9 oct 2023

Prețurile de referință la gaze naturale pe piața din Europa au crescut luni, după descoperirea unei scurgeri dintr-o conductă din regiunea Mării Baltice, ceea ce sporește temerile privind securitatea infrastructurii, înaintea iernii, transmite Bloomberg.

Profit.ro organizează, pe 19 octombrie, cu cei mai mari jucători în domeniu, Profit Energy.forum Ediția a VII- a - A doua iarnă de război în energie. Evenimentul, care va fi transmis în direct și la PROFIT NEWS TV, este organizat cu sprijinul Federației Asociațiilor Companiilor de Utilități din Energie (ACUE), Electrica Furnizare, Tinmar Energy, Black Sea Oil & Gas, Delgaz Grid, Artenie, Secrieru & Partners (AS Partners), Romgaz.

Detalii aici

Luni dimineața, la hub-ul de gaze TTF de la Amsterdam, unde se stabilesc prețurile de referință în Europa, cotațiile futures la gaze naturale cu livrare în luna următoare au urcat cu 7,6%, la 41,15 euro pentru un Megawatt-oră (MWh), scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Cine sunt oamenii trimiși de PNL la ANCOM și Curtea de Conturi CITEȘTE ȘI Cine sunt oamenii trimiși de PNL la ANCOM și Curtea de Conturi
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Și prețurile petrolului sunt în creștere, în contextul tensiunilor geopolitice, sporind temerile privind aprovizionarea. La bursa New York Mercantile Exchange (Nymex), cotația barilului de petrol 'light sweet crude' a crescut cu 3,28 dolari, ajungând la valoarea de 86,07 dolari, iar la bursa ICE Futures din Londra, cotația barilului de petrol Brent din Marea Nordului cu livrare în luna noiembrie a urcat cu 3,14 dolari, la 87,72 dolari.

De la începutul atacului surprinzător asupra Israelului al organizației paramilitare Hamas declanșat sâmbătă, pe uscat, în aer și pe mare, peste 700 de israelieni au fost uciși și 2.150 au fost răniți, a anunțat armata israeliană într-un nou bilanț publicat luni dimineața.

Duminică noaptea a fost detectată o scurgere suspectă dintr-o conductă din regiunea Mării Baltice, care unește rețelele dintre Finlanda și Estonia, operatorii anunțând că investighează problema. Incidentul arată vulnerabilitatea infrastructurii submarine după exploziile de anul trecut de la gazoductul Nord Stream, aflat în apropiere. De asemenea, există temeri privind posibile întreruperi la facilitățile cheie de export din Australia, din cauza grevelor și a lucrărilor de mentenanță. Australia este unul din principalii producători mondiali de gaze naturale lichefiate (GNL).

viewscnt
Afla mai multe despre
gaze
pret
europa