Cotațiile petrolului au trecut pe creștere miercuri, după două zile de scăderi, pe fondul așteptărilor legate de revenirea cererii din China, în urma reducerii incidenței infecțiilor Covid-19. Scăderea stocurilor de carburanți în SUA înaintea începerii sezonului estival contribuie, de asemenea, la creșterea prețurilor.
În jurul orei 20:00 (ora României), petrolul Brent se aprecia cu 5,43%, la 108,02 dolari/baril, după un declin de 3,3% în sesiunea de tranzacționare de marți.
Petrolul West Texas Intermediate (WTI), de referință pe piața americană, consemna un avans de 6,28%, la 106,02 dolari/baril.
CITEȘTE ȘI Senatul a modificat Legea offshore păstrând supraimpozitarea, ușor "îndulcită", și majorând deductibilitatea investițiilor la 40%. Amendă uriașă abrogatăNumărul zilnic de cazuri de Covid-19 din China a scăzut la cel mai mic nivel de la jumătatea lunii martie, evoluție care alimentează speranțele privind reluarea activității economice în Shanghai și alte regiuni afectate de restricțiile stricte impuse de Beijing în cadrul strategiei sale “Zero Covid”.
În SUA, Administrația pentru Informații în domeniul Energiei (EIA) a raportat că stocurile de distilate au scăzut la cel mai mic nivel din mai 2005, în timp ce stocurile de benzină din portul New York au coborât la cel mai redus nivel din 2017, potrivit Bloomberg.
Cererea pentru ambele produse a scăzut pe plan intern săptămâna trecută, dar stocurile sunt, de asemenea, în scădere, în contextul în care rafinăriile americane trimit mai multe produse în străinătate pentru a înlocui livrările rusești.
Traderii continuă să monitorizeze eforturile UE în vederea interzicerii importurilor de petrol din Rusia, după ce Ungaria a anunțat că va fi de acord cu măsura doar dacă interdicția va exclude livrările efectuate prin conducte.