Oracle cumpără Cerner, furnizor de sisteme IT pentru industria medicală, în cea mai mare tranzacție din istoria companiei

Oracle cumpără Cerner, furnizor de sisteme IT pentru industria medicală, în cea mai mare tranzacție din istoria companiei
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 20 dec 2021

Gigantul amerian Oracle, al doilea mare producător de software la nivel global,  cu operațiuni și în România, a ajuns la un acord pentru preluarea furnizorului de sisteme informatice digitale pentru industria medicală Cerner, bifând cea mai mare tranzacție de până acum din istoria sa.

Oracle a agreat să plătească 95 dolari pe acțiune în schimbul Cerner, preț care evaluează furnizorul de sisteme de evidență medicală la aproximativ 28,3 miliarde de dolari.

Urmărește-ne și pe Google News

Prețul reprezintă o primă de 20% comparativ cu valoarea acțiunilor Cerner la mijlocul săptămânii trecute, când au apărut primele informații în mass-media privind o eventuală preluare de către Oracle.

Biofarm realizează cea mai importantă investiție din industria farmaceutică a ultimilor 30 de ani CITEȘTE ȘI Biofarm realizează cea mai importantă investiție din industria farmaceutică a ultimilor 30 de ani

Este cea mai mare tranzacție pentru Oracle de până acum. “Recordul” fusese deținut anterior de achiziția NetSuite, în valoare de 8,7 miliarde de dolari, prin care Oracle a obținut acces la un software financiar destinat IMM-urilor, devenit între timp unul dintre produsele sale cu cele mai rapide creșteri,  scrie Bloomberg.

Preluarea Cerner va oferi Oracle o platformă importantă în domeniul tehnologiei destinate industriei de sănătate, sector așteptat să cheltuiască aproape 16 miliarde de dolari pentru infrastructură cloud și software până în 2023, potrivit IDC.

Dan Fați, CEO și co-fondator Dacris, în top 100 mondial cei mai influenți CEO din office supplies CITEȘTE ȘI Dan Fați, CEO și co-fondator Dacris, în top 100 mondial cei mai influenți CEO din office supplies

Tranzacția ar urma să fie finalizată în 2022.

Fondată în urmă cu 44 de ani, Oracle este a doua mare companie de software din lume în funcție de venituri și capitalizare, după Microsoft, având birouri în 145 de țări și peste 130.000 de angajați.

În România, Oracle este prezentă cu două subsidiare, cu aproximativ 4.300 de angajați în total. Compania americană a raportat afaceri de 1,265 miliarde de lei pe plan local anul trecut, în creștere cu 4,6% față de anul precedent.

Oracle a finalizat, în iulie, achiziția startup-ului românesc GloriaFood, companie fondată de Oliver Auerbach și Mihai Anghel pentru a furniza softuri destinate comenzilor online în restaurante.

viewscnt
Afla mai multe despre
oracle
cerner
cea mai mare achizitie oracle
oracle romania
tranzactie