Indienii de la Bharti au cumpărat o participație de 24,5% în BT Group Plc

Indienii de la Bharti au cumpărat o participație de 24,5% în BT Group Plc
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 aug 2024

Bharti Global a convenit luni achiziționarea unei participații importante în BT Group Plc, o tranzacție care va spori expansiunea internațională a grupului indian, în timp ce va da operatorului britanic de telecomunicații mai multă stabilitate, transmite Bloomberg.

Înainte de anunțarea acordului, capitalizarea bursieră a BT Group Plc era de aproximativ 17 miliarde de dolari. După anunț, acțiunile au urcat cu 7,6% la Bursa de la Londra, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Firma indiană, înființată de miliardarul Sunil Bharti Mittal, caută oportunități de extindere în afara țării, iar acordul cu BT îi va permite să intre pe piața britanică. El a dat asigurări că nu este interesat să cumpere restul acțiunilor BT.

Bharti Global este divizia de investiții internaționale a Bharti Enterprises, iar cele două companii au o lungă istorie împreună. În anii ‘1990 BT deținea o participație de 21% în Bharti Airtel Ltd.

viewscnt
Afla mai multe despre
bt group plc
bharti global