Importurile de energie din Rusia ale Chinei au explodat

Importurile de energie din Rusia ale Chinei au explodat
scris 21 mar 2023

În cele 12 luni care au trecut de la invadarea Ucrainei de către Rusia, un eveniment care a perturbat piețele energetice din întreaga lume, apetitul Chinei pentru petrolul, gazele naturale și cărbunele din Rusia a crescut cu peste 50%, transmite Bloomberg.

Profit News TV îi va aduce împreună, în Maratonul Economia Verde, programat pentru 28 martie,  pe cei mai importanți jucători din industriile care au făcut pași importanți în trecerea la economia verde și care au adoptat sustenabilitatea ca strategie majoră a companiei pe care o reprezintă.

Vor participa atât miniștrii Economiei și Mediului, cât și oficiali din Ministerul Energiei și marii jucători din domeniu.

Maratonul va fi organizat cu sprijinul Environ, Tinmar Energy, Transgaz, ING, ACUE, Bursa de Valori București, Romgaz, Electrica Furnizare.

Potrivit cifrelor publicate de Administrația vamală chineză, sumele cheltuite de Beijing pentru energia din Rusia, incluzând aici petrolul și produsele petroliere, cărbunele și gazele naturale, în perioada februarie 2022-februarie 2023 au urcat până la 88 de miliarde de dolari, de la 57 de miliarde de dolari în precedentele 12 luni, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Mișcarea Finanțelor pentru taxa de solidaritate refuzată de OMV Petrom - Cifra de afaceri va include și vânzarea în benzinării a unui tip de combustibil. Bruxelles-ul este de acord CITEȘTE ȘI Mișcarea Finanțelor pentru taxa de solidaritate refuzată de OMV Petrom - Cifra de afaceri va include și vânzarea în benzinării a unui tip de combustibil. Bruxelles-ul este de acord
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Aceste date arată că Rusia primește o sursă fiabilă de finanțare pentru mașinăria sa de război, în pofida sancțiunilor internaționale, în timp ce țara vecină cu un mare apetit pentru energie obține mari cantități de combustibili fosili, deseori la prețuri reduse.

Datele oficiale mai arată că, în perioada februarie 2022 - februarie 2023, Rusia a fost principalul furnizor de petrol brut al Chinei, depășind Arabia Saudită. A fost de asemenea al doilea mare furnizor de cărbune, după Indonezia, și al treilea pentru gaze naturale lichefiate, după Australia și Qatar. De remarcat că datele privind importurile de gazele naturale lichefiate ale Chinei nu includ și volumele de gaze naturale rusești livrate prin conducte, date pe care China a încetat să le mai facă publice la începutul acestui an.

Importurile Chinei de petrol rusesc au urcat la 89,3 milioane de tone, în perioada februarie 2022-februarie 2023, de la 78,4 milioane de tone în precedentele 12 luni. Achizițiile de gaze lichefiate din Rusia ale Chinei au crescut cu 52%, până la 6,86 milioane de tone, în timp ce importurile de cărbune au crescut cu 33% până la 76,4 milioane de tone.

Tot conform datelor oficiale, în perioada februarie 2022-februarie 2023, importurile Chinei de aluminiu rusesc aproape s-au dublat (creștere de 94%), până la 538.607 tone, ceea ce înseamnă că Beijingul a susținut producția rusească de aluminiu într-un moment în care sancțiunile internaționale au oprit schimburile comerciale ale Rusiei cu cumpărătorii săi obișnuiți de aluminiu din Europa și alte părți. 

viewscnt
Afla mai multe despre
energie
importuri
rusia
china