Huawei acuză guvernul SUA că îi intimidează angajații și îi atacă rețelele

Huawei acuză guvernul SUA că îi intimidează angajații și îi atacă rețelele
scris 3 sep 2019

Huawei Technologies a acuzat, marți, guvernul SUA de orchestrarea unei campanii de intimidare la adresa angajaților săi, precum și de lansarea unor atacuri cibernetice cu scopul de a infiltra rețelele interne ale grupului, scrie Bloomberg.

Gigantul asiatic din domeniul telecomunicațiilor, inclus recent de adminstrația Trump pe lista entităților considerate un pericol pentru securitatea națională a SUA, susține, într-un comunicat, că agențiile americane de aplicare a legii au primit instrucțiuni de la Washington să intimideze și să manipuleze angajații Huawei, pentru a-i determina “să se întoarcă împotriva companiei și să lucreze pentru acestea”.

Urmărește-ne și pe Google News

De asemenea, Huawei a acuzat Washingtonul că a lansat atacuri cibernetice pentru a-i infiltra rețeaua internă.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
Fondatorul Huawei vrea să transforme gigantul telecom într-o “armată de fier invincibilă” pentru a se lupta cu SUA. Plan masiv de reorganizare pregătit CITEȘTE ȘI Fondatorul Huawei vrea să transforme gigantul telecom într-o “armată de fier invincibilă” pentru a se lupta cu SUA. Plan masiv de reorganizare pregătit

“Guvernul SUA se folosește de toate instrumente de care dispune – inclusiv de puterile judiciară și administrativă, precum și de o serie de alte mijloace lipsite de scrupule – pentru a perturba operațiunile normale de afaceri ale Huawei și ale partenerilor săi”, potrivit documentului citat.

Printre mijloacele “lipsite de scrupule”, Huawei enumeră amenințarea, constrângerea, dar și ademenirea de către agențiile federale a foștilor și actualilor angajați ai companiei, pentru a-i determina să lucreze pentru guvernul american.

Compania asiatică nu a specificat pe ce își bazează acuzațiile.

Huawei a fost inclusă, în prima parte a anului, pe o "listă neagră" a entităților considerate un pericol pentru securitatea națională a SUA, existând suspiciuni că gigantul chinez ar avea legături strânse cu guvernul de la Beijing, iar echipamentele sale de telecomunicații ar putea fi folosite în scopuri de spionaj.

Reprezentanții Huawei au respins în repetate rânduri acuzațiile privind slaba securitate a echipamentelor sale, spunând că acestea nu sunt mai puțin sigure comparativ cu echipamentele altor producători.

Luna trecută, departamentul american de Comerț a prelungit cu 90 de zile o licență temporară acordată Huawei și companiilor afiliate pentru a putea continua să exporte produse în SUA și să se aprovizioneze cu componente de la companiile americane. În același timp, însă, instituția a anunțat că a adăugat pe lista neagră încă 46 de companii afiliate Huawei, printre care și subsidiara din România, cu argumentul că grupul asiatic ar putea să se folosească de afiliați pentru a evita restricțiile impuse de autoritățile americane.

Potrivit oficialilor Huawei, restricțiile vor avea un impact negativ de circa 10 miliarde de dolari asupra veniturilor grupului în acest an, semnificativ mai mic față de un declin de 30 miliarde de dolari estimat inițial.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
sua
acuzatii
intimidare angajati
atacuri cibernetice
sanctiuni
restrictii
lista neagra
spionaj