CVC Capital Partners a strâns 26 de miliarde de euro de la investitori pentru cel mai mare fond de buyout din lume, peste obiectivul inițial.
Firma europeană de private equity, cu sediul în Luxemburg, a început să ceară angajamente pentru cel de-al nouălea său fond de buyout în ianuarie și a vizat inițial fonduri de 25 de miliarde de euro.
Cererea a fost suficient de puternică pentru a depăși această cifră, evidențiind avantajele de care se bucură firmele de private equity consacrate într-o perioadă în care investitorii devin mai selectivi în ceea ce privește locul unde își plasează banii, scrie Bloomberg.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Este cel mai mare fond de buyout (pentru investiții în participații majoritare la companii – n.r.) ridicat până acum la nivel global.
Pentru fondul anterior, lansat în 2020, CVC a strâns 22,3 miliarde de euro.
CVC este una dintre cele mai mari firme de private equity din lume, cu active în administrare de 140 de miliarde de euro, potrivit datelor de pe site-ul propriu. Înființată în anii 1980 de un grup de capitaliști de risc, printre care Steven Koltes, Donald Mackenzie și Rolly van Rappard, CVC este deținută majoritar de angajații săi.
Provocarea imediată pentru CVC va fi găsirea unor modalități de cheltuire a noului său fond de capital. Creșterea ratelor dobânzilor a dus la majorarea costurilor finanțării tranzacțiilor, în timp ce cumpărătorii și vânzătorii continuă să se certe pe preț.
Valoarea achizițiilor realizate de fondurile de private equity a scăzut cu peste 50% de la începutul anului, până la 263 miliarde de dolari, potrivit datelor agregate de Bloomberg.
CVC a investit în acest an în compania daneză de transport Scan Global Logistics, în distribuitorul brazilian de produse alimentare Delly's și în Asociația de Tenis pentru Femei (WTA). Firma de private equity a pierdut însă cursa pentru achiziția procesatorului de carduri Network International, care a fost cumpărat de Brookfield Asset Management pentru 2,76 miliarde de dolari.