Criza din sectorul european al îngrășămintelor se extinde după ce o altă firmă a redus producția

Criza din sectorul european al îngrășămintelor se extinde după ce o altă firmă a redus producția
scris 24 sep 2021

Un alt producător european de îngrășăminte a decis să reducă producția din cauza creșterii explozive a prețului gazelor naturale, ceea ce creează o nouă problemă pentru livrările și așa limitate de îngrășăminte în Europa, transmite Bloomberg.

Producătorul austriac de substanțe chimice Borealis AG, o divizie a grupului OMV, își reduce producția de amoniu și "va analiza situația pentru perioada viitoare" cu privire la uzinele sale din Austria, Franța și Olanda, a declarat joi un purtător de cuvânt de la Borealis.

Urmărește-ne și pe Google News
Back to School 2021: ce au făcut școlile diferit CITEȘTE ȘI Back to School 2021: ce au făcut școlile diferit

Amoniul este utilizat pentru producția de îngrășăminte pe bază de azot, care au înregistrat deja o creștere a prețurilor pe măsură ce producătorii se confruntă cu o creștere dramatică a costului la gazele naturale, principala lor materie primă, scrie Agerpres.

În Marea Britanie, prețul ridicat al gazelor naturale a forțat un producător de îngrășăminte să închidă două uzine, care produceau în paralel și dioxid de carbon alimentar, ceea ce reprezintă un pericol pentru industria alimentară, care utilizează la scară largă dioxidul de carbon alimentar.

Un nou studiu IRES identifică factorii-cheie pentru trecerea consumatorilor români de la fumat la produse cu risc redus CITEȘTE ȘI Un nou studiu IRES identifică factorii-cheie pentru trecerea consumatorilor români de la fumat la produse cu risc redus

Creșterea prețurilor la îngrășăminte riscă să majoreze costurile la materii prime agricole și ar putea să stimuleze și mai mult o tendință globală privind inflația produselor alimentare. Zilele trecute, Guvernul britanic a anunțat că a ajuns la un acord cu firma CF Industries Holdings Inc. pentru ca aceasta să reia producția de dioxid de carbon (CO2) alimentar la două uzine din Marea Britanie, care anterior au fost închise deoarece deveniseră neprofitabile ca urmare a exploziei prețului gazelor naturale.

Prețurile europene de referință la gaze naturale au crescut cu aproximativ 250% în acest an, din cauza nivelului redus al stocurilor, cererii ridicate din Asia și a întreruperilor, ceea ce a dus și la creșterea costurilor angro la electricitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
îngrășăminte
criza