Costurile măsurilor pentru combaterea schimbărilor climatice, estimate la 2,5 trilioane de dolari

Costurile măsurilor pentru combaterea schimbărilor climatice, estimate la 2,5 trilioane de dolari
scris 6 dec 2019

Combaterea schimbărilor climatice va costa companiile din întreaga lume aproape 2.500 miliarde de dolari în următorii 10 ani, estimează asigurătorul german Allianz.

Grupul german a analizat cele mai importante măsuri privind combaterea efectelor schimbărilor climatice adoptate până în prezent sau propuse spre adoptate la nivel global, concluzionând că aproape toate sectoarele de activitate vor fi afectate financiar.

Urmărește-ne și pe Google News

Doar sectorul energetic se va confrunta cu cheltuieli suplimentare de aproape un trillion de dolari, potrivit unui raport Allianz, citat de Bloomberg.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
Bloomberg: Plata rachetelor Patriot, parte din motivul scăderii rezervei valutare. Intervențiile BNR pentru susținerea leului au costat sub un miliard de euro CITEȘTE ȘI Bloomberg: Plata rachetelor Patriot, parte din motivul scăderii rezervei valutare. Intervențiile BNR pentru susținerea leului au costat sub un miliard de euro

“Sectorul energetic va fi cel mai puternic lovit, cu un cost total estimat la 900 miliarde de dolari. Urmează sectorul oțelului, cu un cost de 300 miliarde de dolari. (Companiile din) transportul aerian și maritim se confruntă cu un cost de 55 miliarde miliarde de dolari. Dacă includem și o serie de măsuri ce nu pot fi încă cuantificate, cum ar fi reducerea limitei de viteză pentru nave, restrângerea și mai mult a plafonului de emisii și reglementările pregătite la nivelul industriei ar putea avea un impact negativ suplimentar”, se arată în raportul publicat la o zi după deschiderea conferinței ONU privind climatul (COP25) de la Madrid.

Reprezentanți din aproape 200 de state s-au reunit pentru a discuta măsurile ce urmează a fi implementate în cadrul Acordului de la Paris din 2015, prin care este vizată reducerea poluării cu combustibili fosili. ONU a avertizat că perspectivele climatice sunt “sumbre”, iar Parlamentul European a declarat, recent, urgență climatică și de mediu.

Planurile privind atingerea obiectivului de neutralitate climatică până în 2050, care prevăd, printre altele, reducerea emisiilor cu 55% în următoarea decadă, implică însă cheltuieli suplimentare importante pentru companii, arată Allianz, care notează că multe dintre acestea sunt insuficient pregătite pentru a se conforma viitoarelor reglementări.

“Tranziția către o economie neutră din punct de vedere al impactului asupra climei poate avea succes doar dacă societățile afectate nu vor fi supraîmpovărate, iar schimbările structurale vor fi gestionate activ de ambele părți”, spune Ludovic Subran, economist șef la Allianz.

Costurile măsurilor pentru combaterea schimbărilor climatice, estimate la 2,5 trilioane de dolari

viewscnt
Afla mai multe despre
schimbari climatice
combaterea schimbarilor climatice
costuri companii
incalzire globala
poluare
emisii
neutralitate climatica