Cel mai accesibil automobil electric produs în Europa, Citroen e-C3, și cel mai ieftin după Dacia Spring, nu reușește să-și urmărească programul de lansare, din cauza unor probleme de software. Mașina va începe să fie livrată abia în septembrie, potrivit celor mai noi informații analizate de Profit.ro.
Clienții lui Citroen e-C3, o mașină electrică ieftină, care a luat masiv din clienții Dacia Spring, mai au de așteptat, deși numărul de comenzi este foarte mare. Potrivit unor informații din interiorul companiei, citate de Bloomberg, mașina mai are de rezolvat probleme cu software-ul, înainte de a începe producția de serie, iar acest lucru a determinat întârzierea livrărilor. La momentul lansării, Citroen a anunțat că livrările vor debuta în al doilea trimestru al acestui an, luna iunie fiind menționată ca dată probabilă. Mașina a fost lansată în luna aprilie și în România, odată cu startul comenzilor, dar niciun exemplar nu a fost încă livrat clienților.
Un reprezentant al Citroen a declarat că producția va începe după vacanța de vară, moment în care primele mașini vor merge către clienți. Până în acest moment mașina are circa 30.000 de comenzi înregistrate în Europa.
Versiunea de lansare este echipată cu un motor de 83 kW, aproape dublu față de cel mai mic motor de pe Spring, în timp ce bateria are 44 kWh și oferă circa 300 km autonomie. Prețul de lansare este însă cu mult mai mare decât Dacia Spring: 23.300 km. Citroen a anunțat și o versiune mai ieftină, pentru 2025, care va avea o baterie mai mică și motoare cu putere redusă.
Noua generație Citroen C3 are și o versiune cu combustie, la numai 14.990 euro, cu motor pe benzină de 1.2 litri și 100 CP, o versiune mild hybrid fiind pregătită de asemenea pentru acest an.
Printre tehnologiile regăsite pe noul C3 se numără suspensia cu perne hidraulice progresive, oferită în echipare standard. La interior, display-ul de 10 inci al navigației și aerul condiționat sunt de asemenea echipamente standard.
CITEȘTE ȘI FOTO După tramvaie, Timișoara cumpără de la turci și troleibuzeNoul Citroen C3 și e-C3 are 4,01 metri lungime, ceea ce înseamnă că este încadrat la limita inferioară a segmentului B sau la limita superioară a segmentului A.
Citroen întâmpină probleme de producție și cu noul e-3008, care a fost de asemenea lansat în acest an, potrivit informațiilor Bloomberg. Compania a anunțat că a ajuns la 50.000 de comenzi pentru acest model, dar nu a oferit informații actualizate privind momentul în care vor începe livrările.