Startup-ul ELEC, care a creat o platformă ce oferă servicii de ridesharing cu mașini electrice, a strâns deja 200.000 de euro finanțare de pe platforma de crowdfunding Ronin din cei 500.000 de euro vizați de către fondatori.
„Noi credem foarte mult într-un viitor 100% electric care va funcționa sub forma unui ecosistem în care mai multe elemente se potențează unele pe altele. Plecând de la acest crez ne-am imaginat acest ecosistem pe care l-am numit hub de electromobilitate cu 3 servicii, ride, rent și charge”, spune, la emisiunea Antreprenor de România de la PROFIT NEWS TV, Alexandru Manea, co-fondator ELEC.
Serviciile oferite de către startup se adresează atât segmentului B2C, cât și B2B.
„Partea de B2C este unidirecțională. Adică avem un client care comandă pur și simplu o mașină cu șofer sau un client care comandă prin aplicație o mașină pentru un rent de minim 24 de ore sau un client care încarcă la orice stație din rețeaua europeană.
Pe partea de B2B, aici discutăm bidirecțional, adică o companie care are angajați și care călătoresc în sistem ridesharing, care pot închiria mașini electrice. În același timp o flotă B2B care operează în sistem ridesharing poate închiria aceste mașini folosind aplicația de rent când nu au un șofer disponibil, pot închiria și pot monta stații electrice, pot folosi aplicația de charge bidirecțional”, mai spune acesta.
În acest moment, startup-ul are operațional segmentul de ridesharing și lucrează la celelalte două module, de închiriere și încărcare mașini electrice.
„O componentă foarte importantă în acest hub de electromobilitate este integrarea acestor mașini fără sistem de GPS. În momentul în care folosești un sistem de GPS avansat acesta generează costuri. Suntem convinși că în câteva luni vom ieși cu acest produs de rent pe piață”, afirmă antreprenorul.
Platforma a fost dezvoltată din sursele proprii ale fondatorilor, iar în prezent startup-ul derulează o campanie de finanțare pe platforma de crowdfunding Ronin, reușind să atragă în numai două săptămâni de la listare 200.000 de euro.
„O provocare acum este să avem succes cu această finanțare. Creșterea costurilor de finanțare pentru flote și accesul greu la capital pentru dezvoltarea afacerii este o problemă pe care o vom avea mai mult ca sigur în viitorul apropiat. Dar suntem încrezători în acest moment că generăm suficient capital și că avem suficientă tracțiune pentru moment pentru a atrage capitalul necesar pentru următoarele 12-18 luni”, precizează acesta.