Meta va folosi conținutul de știri Reuters în chatbotul său cu inteligență artificială de pe toate platformele - Facebook, WhatsApp și Instagram

Meta va folosi conținutul de știri Reuters în chatbotul său cu inteligență artificială de pe toate platformele - Facebook, WhatsApp și Instagram
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 09:41

Meta a anunțat că chatbotul său de inteligență artificială va folosi conținutul Reuters pentru a răspunde în timp real întrebărilor utilizatorilor despre știri și evenimente actuale, marcând cea mai recentă colaborare între o mare companie de tehnologie și un editor de știri.

Nici Meta, nici compania-mamă a Reuters, Thomson Reuters, nu au dezvăluit detaliile financiare ale parteneriatului, potrivit News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Acest acord reprezintă primul parteneriat media al Meta de ani de zile și vine într-un moment în care compania a redus conținutul de știri pe platformele sale, după critici din partea autorităților de reglementare și a editorilor cu privire la dezinformare și dispute legate de împărțirea veniturilor.

Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
8 noiembrie - Maraton Black Friday
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Decizie importantă în dosarul lui Dumitru Buzatu, acuzat că a luat peste un milion de lei mită: magistrații au exclus din rechizitoriu declarații de martor și înregistrări CITEȘTE ȘI Decizie importantă în dosarul lui Dumitru Buzatu, acuzat că a luat peste un milion de lei mită: magistrații au exclus din rechizitoriu declarații de martor și înregistrări

Meta AI, chatbot-ul companiei, este disponibil pe toate platformele sale, inclusiv Facebook, WhatsApp și Instagram. Gigantul social media nu a specificat dacă intenționează să folosească conținutul Reuters pentru a antrena modelul său de limbaj extins.

”Putem confirma că Reuters a încheiat un parteneriat cu furnizori de tehnologie pentru a licenția conținutul nostru de știri de încredere, bazat pe fapte, pentru a alimenta platformele lor de inteligență artificială. Termenii acestor acorduri rămân confidențiali,” a declarat un purtător de cuvânt al Reuters într-un comunicat.

Reuters va fi recompensată pentru accesul la jurnalismul său în baza unui acord pe mai mulți ani, conform unui raport publicat vineri de Axios, care a fost prima publicație ce a relatat știrea.

VIDEO Israelul a lansat atacuri aeriene asupra unor ținte militare din Iran CITEȘTE ȘI VIDEO Israelul a lansat atacuri aeriene asupra unor ținte militare din Iran

Prin parteneriatul său cu Reuters, ”Meta AI poate răspunde la întrebările legate de știri cu rezumate și linkuri către conținutul Reuters,” a declarat un purtător de cuvânt al Meta într-un comunicat trimis prin e-mail.

Alte companii, inclusiv OpenAI, creatorul ChatGPT, și startupul Perplexity, susținut de Jeff Bezos, au încheiat parteneriate similare cu organizații de știri.

viewscnt
Afla mai multe despre
meta
chatbot
ai
știri
reuters
facebook
whatsapp
instagram