Un oraș din Germania renunță parțial la sacrificarea porumbeilor

Un oraș din Germania renunță parțial la sacrificarea porumbeilor
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 20:37

Porumbeii din orașul Limburg, aflat în vestul Germaniei, vor fi lăsați în pace, Consiliul local anunțând că nu va mai aplica o decizie, stabilită prin referendum, de a ucide aceste păsări, informează DPA.

Dezbaterea referitoare la soarta porumbeilor din oraș durează de mai multe luni, iar în urma criticilor, Consiliul municipal din acest oraș din landul Hessa a decis recent că 200 dintre aceste păsări vor putea fi salvate, arată G4Media.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO O banană lipită cu bandă adezivă pe perete s-ar putea vinde cu peste 1 milion de dolari la licitație CITEȘTE ȘI FOTO O banană lipită cu bandă adezivă pe perete s-ar putea vinde cu peste 1 milion de dolari la licitație
Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Salvatori din cadrul Gut Aiderbichl, o organizație austriacă pentru drepturile animalelor, au declarat că pot captura păsările și că le vor transporta apoi la un refugiu din comuna Eslarn, din landul vecin Renania-Palatinat. Asociația spune că refugiul este unul dintre cele mai mari de acest gen din Europa și este prevăzut cu două voliere care găzduiesc deja circa 3.000 de porumbei.

În urma unui referendum municipal desfășurat în luna iunie, majoritatea populației a susținut decizia Consiliului de ucidere a porumbeilor.

VIDEO A fost lansat robotul cu teniși. A doborât deja recordul mondial la viteză CITEȘTE ȘI VIDEO A fost lansat robotul cu teniși. A doborât deja recordul mondial la viteză

Veștile nu sunt însă în totalitate pozitive pentru rezidenții înaripați ai orașului. Potrivit unui recensământ realizat de municipalitate cu puțin timp în urmă, în Limburg au fost numărați circa 700 de porumbei. Obiectivul declarat este o populație stabilă de circa 300 de păsări, ceea ce înseamnă că după ce vor fi mutați cei 200 de porumbei în Eslarn, alți 200 de porumbei tot vor trebui să fie sacrificați.

Un purtător de cuvânt al Primăriei din orașul german a dezvăluit că o nouă numărătoare a fost realizată în septembrie. Nu se cunosc încă rezultatele, dar publicarea lor este planificată pentru anul acesta. În baza noilor cifre, subiectul va trebui din nou discutat.

DECIZIE Un nou parc, de aproape 6 hectare, va fi amenajat în București CITEȘTE ȘI DECIZIE Un nou parc, de aproape 6 hectare, va fi amenajat în București

Dieter Ehrengruber, directorul executiv al asociației Gut Aiderbichl, a subliniat că salvarea păsărilor din Limburg se va face o singură dată, iar problema suprapopulării porumbeilor din oraș nu va fi rezolvată prin mutarea păsărilor sau prin sacrificarea celor rămași.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
porumbei