Celebrul bucătar-șef Jamie Oliver cere ajutor într-un ”jaf insolent de proporții șocante” la brânză

Celebrul bucătar-șef Jamie Oliver cere ajutor într-un ”jaf insolent de proporții șocante” la brânză
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 01:08

Celebrul bucătar-șef britanic Jamie Oliver lansează un apel amatorilor de brânză cerându-le să ajute poliția să aresteze escroci care au furat 22 de tone de cheddar englezesc și galez unui comerciant londonez, dându-se drept angrosiști, relatează AFP.

Jamie Oliver cataloghează acest furt drept un ”jaf insolent de proporții șocante”, arată news.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Un aeroport impune o limită de timp pentru îmbrățișări CITEȘTE ȘI Un aeroport impune o limită de timp pentru îmbrățișări
Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
8 noiembrie - Maraton Black Friday
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

El le cere abonaților săi pe Instagram să fie atenți în cazul în care aud vorbindu-se despre ”încărcături de bânză foarte șic” propuse la vânzare ”ieftin” și subliniază că brânza cheddar furată valorează aproximativ 300.000 de lire sterline (360.000 de euro).

Comerciantul de brânză Neal's Yard Dairy a recunoscut că a livrat peste 950 de ”roți” de cheddar unui presupus fraudator, care s-a dat drept un angrosist care acționa din partea unui mare vânzător cu amănuntul francez, după care și-a dat seama că a fost înșelat, fără a primi plata..

VIDEO Mai multe străzi din Timișoara - blocate după ce un influencer a anunțat că va plăti plinuri de combustibil la o benzinărie CITEȘTE ȘI VIDEO Mai multe străzi din Timișoara - blocate după ce un influencer a anunțat că va plăti plinuri de combustibil la o benzinărie

Întreprinderea londoneză, unul dintre principalii distribuitori și vânzători cu amănuntul britanici de brâneturi artizanale locale, a anunțat că i-a plătit pe micii producători ai brânzei furate - Hafod, Westcombe și Pitchfork -, pentru ca să nu fie afectați de escrocherie.

Neal's Yard Dairy anunță că cooperează cu Poliția Metropolitană din Londra pentru a-i identifica pe autori.

Cele mai fericite țări din Uniunea Europeană CITEȘTE ȘI Cele mai fericite țări din Uniunea Europeană

Poliția a anunțat într-un comunicat că anchetează cu privire la ”furtul unei mari cantități de brânză” de la un comerciant londonez și că nicio arestare nu a fost operată.

Neal's Yard Dairy cere comercianților de brânză din întreaga lume să-i contacteze în cazul în care suspectează faptul că li s-a vândut brânza furată - adică roți de zece și de 24 de kilograme de cheddar împachetate în pânză și ale căror etichete au fost îndepărtate.

viewscnt
Afla mai multe despre
jamie oliver
branza