Un nou parc pregătit în București

Un nou parc pregătit în București
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 10:06

Primăria Capitalei va solicita Guvernului să îi transmită un teren cu o suprafață totală de aproape șase hectare, pentru amenajarea unui parc.

Un proiect de hotărâre în acest sens se află pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General al Capitalei, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Mai mult de un miliard de persoane din lume suferă de sărăcie „acută” CITEȘTE ȘI Mai mult de un miliard de persoane din lume suferă de sărăcie „acută”
Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Terenul cu suprafața de 58.638 mp, situat în Șoseaua Vitan Bârzești nr. 20A, se află în prezent în administrarea Consiliului General al Capitalei și în domeniul public al statului. Dacă Guvernul va adopta hotărârea solicitată de către Municipalitate, terenul va trece în domeniul public al Municipiului București, pentru a deveni un parc/pădure urbană/de agrement.

Terenul are o valoare de inventar de 21,2 milioane lei, potrivit raportului de evaluare întocmit de către Asocierea MAPPS Master Appraisal-Business Evaluation.

În raportul de specialitate se reamintește că parcela de teren de 58.638 mp face parte din imobilul de 71.220 mp din șoseaua Olteniței nr. 210, care a trecut în 2000 din administrarea Ministerului Apărării în administrarea CGMB, în vederea construirii de locuințe prin ANL.

Din suprafața de 71.200 mp, pe o suprafață de 2 hectare s-a realizat un proiect ANL, astfel încât există un disponibil de circa cinci hectare.

Totodată, cele cinci hectare se încadrează, conform Planului Urbanistic General, în următoarele zone: V3b – complex și baze sportive (aproximativ 3,9 hectare), V1A – parcuri, grădini, scuaruri și fâșii plantate publice (1,5 hectare), S1 – subzone cu destinația specială cu caracter urban (0,3 hectare), L3a – subzone locuințe colective medii (0,18 hectare).

VIDEO&FOTO Dezvăluire inedită - Cât combustibil consumă Umbrărescu pe zi după ce a adus sute de muncitori și utilaje pe Autostrada Ford pentru muncă non-stop CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Dezvăluire inedită - Cât combustibil consumă Umbrărescu pe zi după ce a adus sute de muncitori și utilaje pe Autostrada Ford pentru muncă non-stop

Sunt invocate prevederile Legii 24/2007 privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi, care vizează: regenerarea, extinderea și ameliorarea compoziției și a calității spațiilor verzi, precum și identificarea zonelor deficitare și realizarea de lucrări pentru extinderea suprafețelor acoperite cu vegetație.

De asemenea, OUG 114/2007 prevede obligația autorităților administrației publice locale „de a asigura din terenul intravilan o suprafață de spațiu verde de minimum 20 mp/locuitor până la data de 31 decembrie 2010 și de minimum 26 mp/locuitor până la data de 31 decembrie 2013”.

viewscnt
Afla mai multe despre
parc
sectorul 4