FOTO Primăria Sectorului 5 reclamă un atac cibernetic asupra serverelor instituției. Răscumpărare de 5 milioane dolari

FOTO Primăria Sectorului 5 reclamă un atac cibernetic asupra serverelor instituției. Răscumpărare de 5 milioane dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 18:14

Primăria Sectorului 5 anunță că a avut loc un atac cibernetic asupra serverelor instituției, arătând că hackerii cer răscumpărare 5 milioane de dolari. Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, anunță că nu va ceda în fața unor astfel de atacuri și precizează că după remedierea situației, vor implementa noi măsuri de securitate cibernetică pentru a se asigura că astfel de situații nu se vor mai repeta. 

”Atac cibernetic asupra serverelor Primăriei Sectorului 5 - Hackerii cer răscumpărare 5 milioane de dolari”, anunță Primăria Sectorului 5, potrivit News.ro.

VIDEO Ciucă vrea să transforme sediul Guvernului în muzeu și să mute toate instituțiile statului lângă Parlament. ”Vom avea legislativ, executiv și justiție în același loc” CITEȘTE ȘI VIDEO Ciucă vrea să transforme sediul Guvernului în muzeu și să mute toate instituțiile statului lângă Parlament. ”Vom avea legislativ, executiv și justiție în același loc”

”În această dimineață, angajații Primăriei Sectorului 5 au semnalat faptul că centrala telefonică a instituției nu funcționează. A fost sesizată societatea care se ocupă de mentenanță pentru a remedia problema și s-a constatat că serverele Primăriei Sectorului 5 au fost atacate cibernetic. Pe ecranul serverelor apare și un mesaj din partea atacatorilor, care cer răscumpărare 5 milioane de dolari”, spune instituția.

eprezentanții Primăriei Sectorului 5 arată că au luat legătura cu ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, dar și cu oficialii Directoratului Național de Securitate Cibernetică pentru a urma toți pașii necesari remedierii acestei situații.

FOTO Primăria Sectorului 5 reclamă un atac cibernetic asupra serverelor instituției. Răscumpărare de 5 milioane dolari
VIDEO Ciolacu s-a plâns ca i-a luat mult pentru a ieși din București și a ajunge la Mioveni, la Dacia. Premierul a promis sprijin companiei și sindicatelor. ”Nu vom crește taxele în 2025!” CITEȘTE ȘI VIDEO Ciolacu s-a plâns ca i-a luat mult pentru a ieși din București și a ajunge la Mioveni, la Dacia. Premierul a promis sprijin companiei și sindicatelor. ”Nu vom crește taxele în 2025!”

”Menționăm că au fost atacate doar severele sediului Primăriei Sectorului 5 din Fabrica de Chibrituri, nu și cele ale altor direcții care își derulează activitatea în alte sedii”, mai afimă primăria.

“Nu voi ceda în fața unor astfel de atacuri și nu voi plăti suma cerută de teroriștii cibernetici. Vreau să-i mulțumesc ministrului Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan și reprezentanților DNSC pentru că au intervenit prompt. În perioada următoare, după remedierea situației, vom implementa noi măsuri de securitate cibernetică pentru a ne asigura că astfel de situații nu se vor mai repeta.”, a transmis primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

Urmărește-ne și pe Google News

 

Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
8 noiembrie - Maraton Black Friday
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
viewscnt
Afla mai multe despre
sector 5
primary
atac
cibernetic
hacker
răscumpărare
5 milioane