Dronele ucrainene țintesc fabricile rusești de alcool

Dronele ucrainene țintesc fabricile rusești de alcool
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 10:35

Atacurile dronelor ucrainene pe parcursul nopții au determinat o explozie și un incendiu la o uzină de etanol și au afectat alte două întreprinderi producătoare de alcool din Rusia, anunță oficiali ruși, citați de Reuters.

O explozie a zguduit uzina biochimică Biohim din regiunea Tambov din Rusia, provocând un incendiu de scurtă durată, a declarat guvernatorul Maksim Egorov, pe aplicația de mesagerie Telegram. „Potrivit informațiilor preliminare, nu există victime”, a precizat Egorov.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Delgaz Grid, din grupul E.ON, a pus în funcțiune o nouă rețea de distribuție a gazelor în Harghita CITEȘTE ȘI FOTO Delgaz Grid, din grupul E.ON, a pus în funcțiune o nouă rețea de distribuție a gazelor în Harghita
Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Ministerul rus al Apărării a declarat că unitățile sale de apărare aeriană au distrus un total de 18 drone ucrainene, dar nu a menționat Tambov în enumerarea sa, scrie News.ro.

Uzina Biohim din regiunea Tambov, la aproximativ 450 km sud-est de Moscova, este unul dintre cei mai vechi producători ruși de „produse de importanță strategică pentru stat”, în principal etanol, conform site-ului web al companiei.

Pe de altă parte, guvernatorul regiunii Tula, care se învecinează la nord cu Moscova, a declarat marți că un atac cu drone ucrainene a avariat două distilerii, în orașul Efremov și în satul Lujkovski. Nu au existat răniți, a declarat guvernatorul din Tula, Dmitri Miliaev, adăugând că situația este „sub control”. Nu a fost imediat clar cât de ample au fost atacurile, iar Miliaev nu a dat alte detalii.

HARTĂ Electromontaj continuă expansiunea în Europa cu un nou proiect, în Polonia CITEȘTE ȘI HARTĂ Electromontaj continuă expansiunea în Europa cu un nou proiect, în Polonia

Un alt atac cu droneiucrainene a avariat o cazangerie și o clădire nerezidențială în regiunea Briansk din vestul Rusiei, care se învecinează cu Ucraina, a declarat guvernatorul acesteia. Nu au existat răniți în urma atacului, a declarat guvernatorul din Briansk, Aleksandr Bogomaz.

Nu a existat niciun comentariu imediat din partea Ucrainei. Kievul a declarat adesea că atacurile sale aeriene din interiorul Rusiei vizează infrastructura esențială pentru eforturile de război ale Rusiei și sunt un răspuns la bombardamentele neîncetate ale Moscovei asupra teritoriului ucrainean.

viewscnt
Afla mai multe despre
drone
ucraina