Cea mai înaltă instanță din Muntenegru blochează extrădarea unui expert coreean în criptomonede

Cea mai înaltă instanță din Muntenegru blochează extrădarea unui expert coreean în criptomonede
Profit.ro
Profit.ro
scris ieri, 22:00

Cea mai înaltă instanță din Muntenegru a suspendat vineri extrădarea specialistului în criptomonede Do Kwon în Coreea de Sud sau Statele Unite, unde este căutat pentru falimentul de miliarde de dolari al companiei sale Terraform Labs, potrivit Rador Radio România.

De luni de zile, Seulul și Washingtonul au cerut extrădarea sud-coreeanului pentru presupusul său rol într-o fraudă legată de falimentul companiei sale, care a șters aproximativ 40 de miliarde de dolari în valoare și a zguduit piețele globale de criptomonede.

Urmărește-ne și pe Google News
Germania vrea să protejeze băncile de preluările străine CITEȘTE ȘI Germania vrea să protejeze băncile de preluările străine
Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

În luna septembrie, Curtea Supremă a Muntenegrului a decis că au fost îndeplinite condițiile pentru extrădarea lui Do Kwon în Coreea de Sud și Statele Unite.

Dar rămâne de latitudinea ministrului Justiției să ia decizia finală în această chestiune, inclusiv în ceea ce privește țara extrădării.

Între timp, domnul Kwon a contestat decizia de extrădare la Curtea Constituțională. Vineri, acesta din urmă a declarat într-un comunicat că „extrădarea lui Kwon este în așteptarea deciziei sale finale”.

Acest lucru a determinat Departamentul de Justiție să ceară instanței să decidă „această chestiune complexă… cât mai curând posibil”.

Lovitura de teatru de vineri face parte dintr-o serie de hotărâri judecătorești care au aprobat și apoi au anulat cererile de extrădare după arestarea antreprenorului în Muntenegru în martie 2023.

Preluarea Enel în România are efect - Cel mai mare fond suveran din lume vrea să cumpere acțiuni la PPC CITEȘTE ȘI Preluarea Enel în România are efect - Cel mai mare fond suveran din lume vrea să cumpere acțiuni la PPC

Criptomagnatul, pe numele real Kwon Do-hyung, fuge de luni de zile după ce a părăsit Coreea de Sud și apoi Singapore, înainte ca compania sa să se prăbușească în 2022.

Compania sa TerraUSD și-a comercializat produsele prezentându-le ca active stabile susținute de dolarul american pentru a evita fluctuațiile mari.

viewscnt
Afla mai multe despre
muntenegru
criptomonede