Două dintre marile combinate chimice ale României, scoase la vânzare prin negociere directă

Două dintre marile combinate chimice ale României, scoase la vânzare prin negociere directă
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 12:03

Combinatele de îngrășăminte chimice Donau Chem din Turnu Măgurele și Ga Pro Co, din județul Neamț, vor fi scoase din nou la vânzare,  dar prin negociere directă cu investitorii. Soluția a fost identificată de consultanți ca fiind cea mai viabilă pentru a crește valoarea tranzacțiilor și a exploata potențialul economic al celor două combinate.
 
În urma evaluărilor economico-financiare, Donau Chem va avea un preț de pornire de 89.448.120 lei iar Ga Pro Co, de 70.934.459 lei, la care se adaugă TVA.

INFOGRAFIC Moldova și Ucraina sunt în topul țărilor din lume cu cea mai joasă fertilitate. Unde stă România CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Moldova și Ucraina sunt în topul țărilor din lume cu cea mai joasă fertilitate. Unde stă România
Urmărește-ne și pe Google News

Dacă în cazul Donau Chem votul creditorilor a certificat această soluție drept una viabilă, la Ga Pro Co vânzarea combinatului prin negociere directă a fost votată de toți creditorii cu excepția Interagro.

Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Platforma industrială GA-PRO-CO Chemicals din județul Neamț este formată dintr-un teren intravilan de 719.297 mp și clădiri/constructii speciale iar combinatul Donau Chem are un teren de 1.433.710,00 mp alături de clădiri și constructii speciale ce deservesc procesului de producție.

GRAFICE Exportul net. Ce vinde și ce cumpără, de fapt, România: Cerealele, nu mașinile, sunt în top. Cumpărăm fier, carburanți, pastile, mâncare CITEȘTE ȘI GRAFICE Exportul net. Ce vinde și ce cumpără, de fapt, România: Cerealele, nu mașinile, sunt în top. Cumpărăm fier, carburanți, pastile, mâncare

În ambele cazuri, combinatele dispun de instalații de uree, amoniac, acid azotic, azotat de amoniu/nitrocalcar și îngrășăminte lichide. Patrimoniul mai include mijloace de transport auto și feroviar - locomotive, vagoane, autoturisme, autoutilitare, autospeciale, tractoare si remorci. In cadrul utilajelor sunt incluse buldoexcavatoarele, incarcatoarele frontale, automacarele, motostivuitoarele si stivuitoarele.

viewscnt
Afla mai multe despre
combinate chimice
donau chem