Azuga și Sinaia au intrat în anexa prin care ministerul poate finanța extinderea domeniului schiabil

Azuga și Sinaia au intrat în anexa prin care ministerul poate finanța extinderea domeniului schiabil
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 15:07

Stațiunile montane Azuga și Sinaia au intrat în anexa de la Hotărârea de Guvern prin care Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului poate finanța extinderea domeniului schiabil, a anunțat ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Ștefan-Radu Oprea.

"Stațiunile montane Azuga și Sinaia au intrat în anexa de la Hotărârea de Guvern prin care Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului poate finanța extinderea domeniului schiabil către Unitățile Administrativ Teritoriale (UAT) și partea de stațiuni balneoclimaterice, cele două proiecte fiind elaborate anul trecut. Drept urmare, începând cu anul viitor ar putea să fie și finanțate", a declarat Oprea, într-o conferință de presă privind dezvoltarea potențialului turistic al Văii Prahovei, prin modernizarea și extinderea domeniului schiabil din zonă.

Urmărește-ne și pe Google News
Emailuri false, transmise în numele ANAF, referitoare la o presupusă datorie pentru care este necesară plata CITEȘTE ȘI Emailuri false, transmise în numele ANAF, referitoare la o presupusă datorie pentru care este necesară plata

Ministrul a precizat că a avut o întâlnire cu primarii din localitățile turistice de pe Valea Prahovei, între care Azuga, Sinaia și Bușteni, cu reprezentanții unor asociații de promovare a turismului zonal montan, precum și cu specialiști în domeniul schiabil din stațiunea austriacă Kitzbühel, scrie Agerpres.

"Scopul principal a fost să învățăm de la partenerii din Kitzbühel, unde situația este ca la noi, cu același tip de peisaj, cu pârtii de schi pe iarbă, cum au reușit ca două județe, șapte localități, să fie împreună într-un domeniu schiabil cu peste 233 km de pârtie, cu peste 570 de hectare de pârtie, să câștige mai mult împreună, să se promoveze, astfel încât să atragă cât mai mulți turiști", a afirmat Oprea în urma întâlnirii.

El a mai spus că a fost într-o vizită pe domeniul schiabil din Sinaia și va merge și la Azuga. "Am vorbit foarte mult și despre Bușteni, despre posibilitățile pe care le avem acum. (...) Am avut întrebări specifice despre cum putem avea instalații care să meargă mai bine în condiții de vânt. De foarte multe ori, Sinaia, Azuga și inclusiv Bușteni închid telecabinele din cauza vântului puternic. Am constatat că ministerul, care ar putea să aducă finanțare pentru dezvoltarea zonei, autoritățile locale, organizațiile de management a destinației turistice, pot lucra împreună pentru dezvoltarea domeniului schiabil și a activităților din această zonă a Văii Prahovei pe o perioadă de 365 de zile", a mai spus ministrul Oprea. 

viewscnt
Afla mai multe despre
azuga
sinaia