Proiectul crypto al lui Sam Altman, părintele ChatGPT, își schimbă numele

Proiectul crypto al lui Sam Altman, părintele ChatGPT, își schimbă numele
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 17:00

Proiectul crypto Worldcoin, care folosește o tehnologie de scanare a irisului utilizatorilor, co-fondat de șeful OpenAI (ChatGPT), Sam Altman, își schimbă numele.

Astfel, Worldcoin devine ”World Network”, a anunțat startup-ul din spatele proiectului, la un eveniment în San Francisco, potrivit Tech Crunch.

Urmărește-ne și pe Google News
România, prin statele UE cu cele mai mari creșteri ale lucrărilor de construcții CITEȘTE ȘI România, prin statele UE cu cele mai mari creșteri ale lucrărilor de construcții
Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Este vorba despre startup-ul Tools for Humanity, fondat de Sam Altman și Alex Blania. Compania lansată în 2019 are birouri în San Francisco și Berlin, scrie StartUp Cafe

Vechiul nume al produsului, Worldcoin, „pur și simplu nu mai funcționează”, a declarat Alex Blania, CEO și co-fondator al startup-ului.

Tools for Humanity a dezvăluit, de asemenea, joi, o nouă versiune a dispozitivului său de scanare a irisului, despre care susține că are conectivitate 5G și o confidențialitate mai bună a datelor, conform Reuters.

De la lansarea oficială a proiectului, în iulie 2023, aproape 7 milioane de persoane s-au înscris pentru a-și scana irisul, potrivit startup-ului.

TechCrunch arată că tehnologia folosită de Tools for Humanity a fost inițial concepută pentru a obține acces la token-urile Worldcoin, deși fondatorii susțin că acest lucru nu s-a întâmplat niciodată.

Proiectul co-fondat de Sam Altman se bazează pe un „pașaport digital” numit World ID ce poate fi obținut doar de persoane reale.

HiSky intră în luptă directă cu TAROM: Ne aflăm în continuare într-o etapă de expansiune. Am promis anumite prețuri CITEȘTE ȘI HiSky intră în luptă directă cu TAROM: Ne aflăm în continuare într-o etapă de expansiune. Am promis anumite prețuri

World ID este necesar pentru a avea acces la portofelul World App, conceput „pentru a face protocoalele Worldcoin și Ethereum accesibile pentru toată lumea”, susține startup-ul. 

Pentru a obține acest ID, utilizatorii trebuie să-și scaneze irisul folosind „orb”, un dispozitiv argintiu disponibil în anumite țări (n.r. nu și în România), ce are mărimea unei mingi de bowling.

Acesta va crea apoi ID-ul. Startup-ul susține că acest proces este necesar pentru a face diferența dintre oameni și roboți AI. În anumite țări, cei care se înscriu, primesc un token numit WLD, mai arată Reuters.

viewscnt
Afla mai multe despre
crypto
sam altman