Plaje din Sydney, închise după apariția unor misterioase bile negre, care se suspectează că ar fi toxice

Plaje din Sydney, închise după apariția unor misterioase bile negre, care se suspectează că ar fi toxice
Profit.ro
Profit.ro
scris ieri, 20:57

Mai multe plaje din Sydney, inclusiv emblematica Bondi Beach, au fost închise joi după ce sute de „bile negre” misterioase, despre care se suspectează că ar fi toxice, au fost aduse la mal, informează Reuters.

Consiliul local din Waverley, o suburbie a orașului Sydney, a anunțat că a închis plajele Bondi, Bronte și Tamarama ca măsură de precauție, în timp ce Consiliul din Randwick, o suburbie vecină, a închis alte patru plaje aflate mai la sud.

Urmărește-ne și pe Google News
Airbnb lansează un nou serviciu CITEȘTE ȘI Airbnb lansează un nou serviciu

„Bunăstarea comunității noastre este primordială. Acesta este motivul pentru care consiliul a luat măsura de precauție de a închide plajele noastre” a subliniat într-o declarație primarul din Waverley, Will Nemesh.

Testele preliminare efectuate de Consiliul municipal din Randwick sugerează că misterioasele reziduuri de culoare neagră, în formă sferică, ar fi „bile de catran”, care se formează atunci când petrolul intră în contact cu deșeuri și apă, de obicei în urma unor deversări de petrol sau infiltrații, scrie G4Media.ro.

Autoritatea pentru Protecția Mediului din statul australian New South Wales a declarat că efectuează propriile teste, recomandând localnicilor și turiștilor să nu atingă „bilele” și să nu se înoate în apropierea acestora.

Sydney are peste 100 de plaje în portul său și de-a lungul litoralului său la ocean, care sunt renumite în întreaga lume, atrăgând milioane de turiști și localnici în fiecare an.

viewscnt
Afla mai multe despre
sydney
plaje