Alibaba acceptă să plătească 433,5 milioane de dolari în SUA, în urma acuzațiilor de monopol

Alibaba acceptă să plătească 433,5 milioane de dolari în SUA, în urma acuzațiilor de monopol
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 10:05

Grupul chinez Alibaba a acceptat să plătească 433,5 milioane de dolari pentru a soluționa un proces colectiv în SUA intentat de investitori, care acuză gigantul de comerț electronic de practici monopoliste.

Alibaba a negat orice abatere, afirmând că a intrat în această înțelegere pentru a evita costurile și întreruperile cauzate de litigiile suplimentare. Înțelegerea propusă a fost depusă la o instanță federală din Manhattan și necesită aprobarea judecătorului districtual american George Daniels, potrivit News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
ANUNȚ Intră în circulație primul tren Alstom Coradia Stream, primul nou cumpărat de România în ultimii 20 de ani. Ruta stabilită și data primei curse CITEȘTE ȘI ANUNȚ Intră în circulație primul tren Alstom Coradia Stream, primul nou cumpărat de România în ultimii 20 de ani. Ruta stabilită și data primei curse
Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
8 noiembrie - Maraton Black Friday
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Procesul, intentat în 2020, acuza Alibaba că a declarat că nu încalcă legile antimonopol sau de concurență neloială, deși solicita comercianților să aleagă o singură platformă de distribuție.

Acordul de soluționare acoperă investitorii în titluri americane de depozit ale Alibaba în perioada 13 noiembrie 2019 - 23 decembrie 2020 și rezolvă acuzațiile că aceștia au suferit pierderi când piața a recunoscut declarațiile înșelătoare ale Alibaba și prețul acțiunilor a scăzut.

Topul țărilor producătoare de ulei de măsline CITEȘTE ȘI Topul țărilor producătoare de ulei de măsline

Avocații reclamanților au descris acordul propus ca fiind ”un rezultat excepțional”, afirmând că depășește cu mult recuperarea medie în procesele colective, în care pierderile investitorilor au depășit 10 miliarde de dolari.

Suma maximă de despăgubiri pe care investitorii Alibaba ar fi putut să o solicite în continuare era de 11,63 miliarde de dolari, au scris avocații.

viewscnt
Afla mai multe despre
alibaba
monopol
sua
plata
achita
433 milioane
acuzații
proces