Numărul conexiunilor de Internet a crescut în România și au scăzut convorbirile telefonice

Numărul conexiunilor de Internet a crescut în România și au scăzut convorbirile telefonice
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 19:25

Numărul conexiunilor de Internet a crescut, în 2023, cu 2,4% comparativ cu anul anterior, cel al conexiunilor în rețeaua telefonică mobilă s-a majorat cu 0,4%, în timp ce numărul de conexiuni în rețeaua telefonică fixă s-a redus cu 9,1%, conform datelor centralizate de Institutul Național de Statistică.

Potrivit INS, anul trecut, în traficul de voce (convorbirile telefonice) realizat în rețeaua telefonică fixă s-au înregistrat scăderi, atât pe total, cu 14,3%, cât și pe fiecare componentă de trafic.

Urmărește-ne și pe Google News

Cea mai însemnată scădere consemnată este la componenta de trafic fix-fix, cu 28,4%. Traficul internațional și traficul fix-mobil s-au redus cu 8,3%, respectiv cu 7,8%, iar traficul național în rețea proprie a scăzut cu 19,2%.

Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
8 noiembrie - Maraton Black Friday
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Ciolacu confirmă că noua lege a salarizării va fi aplicată când deficitul bugetar ajunge la 5%. Susține că ținta poate fi atinsă în 2 ani CITEȘTE ȘI Ciolacu confirmă că noua lege a salarizării va fi aplicată când deficitul bugetar ajunge la 5%. Susține că ținta poate fi atinsă în 2 ani

Convorbirile telefonice în rețeaua telefonică mobilă s-au diminuat cu 6% în anul 2023 față de 2022. Toate componentele de trafic au înregistrat scăderi, cea mai însemnată fiind consemnată la categoria de trafic internațional, cu 17,6%, arată Agerpres.

București-Ilfov a fost regiunea cu cea mai mare pondere în totalul conexiunilor în rețeaua telefonică fixă (25,6% din total), urmată de regiunea Centru (13%) și Nord-Vest - 12,6%

FOTO După ce a intrat în insolvență, fabrica Titan Mașini Grele, fosta IMUAB, este scoasă la vânzare. Platforma industrială se află într-o zonă în plină dezvoltare imobiliară CITEȘTE ȘI FOTO După ce a intrat în insolvență, fabrica Titan Mașini Grele, fosta IMUAB, este scoasă la vânzare. Platforma industrială se află într-o zonă în plină dezvoltare imobiliară

La 31 decembrie existau 15.8000 linii închiriate (inclusiv linii închiriate internaționale), cu 300 mai multe față de anul 2022.

viewscnt
Afla mai multe despre
internet
conexiuni
creștere
trafic
ins