Windows va suferi modificări pentru a preveni un alt incident de tip CrowdStrike

Windows va suferi modificări pentru a preveni un alt incident de tip CrowdStrike
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris duminică, 12:11

Microsoft nu vrea să blocheze complet accesul la miezul sistemului de operare, dar va facilita operarea în afara acestuia a produselor de securitate.

Gigantul american a anunțat că va opera schimbări la sistemul său de operare pentru ca dezvoltatorii soluțiilor de securitate, precum CrowdStrike, Broadcom, Sophos sau Trend Micro, să poate opera în afara kernel-ului.

Urmărește-ne și pe Google News

Kernel-ul, sau miezul sistemului de operare, are acces nerestricționat la hardware-ul și software-ul PC-ului. Dacă un atacator dobândește acces la acesta, poate realiza modificări după plac.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Microsoft concediază sute de angajați ai diviziei de jocuri Xbox CITEȘTE ȘI Microsoft concediază sute de angajați ai diviziei de jocuri Xbox

Oficialii companiei spun că i s-a cerut, atât din partea clienților, cât și a partenerilor, să ofere funcții suplimentare de securitate ce pot fi apelate fără accesarea kernel-ului.

Gigantul american spune că va dezvolta aceste funcții în colaborare cu partenerii săi, cu scopul de a spori fiabilitatea fără a sacrifica securitatea.

Microsoft nu ia în calcul blocarea completă a accesului la kernel. A făcut asta în 2006 și a trebuit să renunțe la presiunile autorităților și a dezvoltatorilor de soluții terțe de securitate.

Aceste schimbări au devenit necesare după ce incidentul CrowdStrike, din urmă cu câteva luni, a pus la pământ 8,5 milioane de PC-uri.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
windows
crowdstrike
securitate