SpaceX ar putea fi amendată pentru nerespectarea unor condiții de lansare a rachetelor

SpaceX ar putea fi amendată pentru nerespectarea unor condiții de lansare a rachetelor
Profit.ro
Profit.ro
scris ieri, 19:45

Administrația Federală pentru Aviație (FAA) din Statele Unite a anunțat că își propune să amendeze SpaceX cu 633.000 de dolari pentru că nu a respectat cerințele de licență și nu a obținut aprobarea pentru modificări făcute în timpul a două lansări de rachete în 2023, transmite Reuters.

FAA a declarat că SpaceX nu a reușit să obțină aprobarea pentru a-și revizui planul de comunicații legat de licența de lansare de la Cape Canaveral Space Force Station din Florida, inclusiv adăugarea unei noi camere de control pentru lansare la Hangarul X și eliminarea sondajului de pregătire T-2 ore din procedurile sale înainte de o lansare în iunie 2023, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Marcelus Suciu - indicat că vrea să vândă cel mai mare lanț de restaurante din Cluj. Cine ar fi printre potențialii cumpărători CITEȘTE ȘI FOTO Marcelus Suciu - indicat că vrea să vândă cel mai mare lanț de restaurante din Cluj. Cine ar fi printre potențialii cumpărători
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

SpaceX a folosit camera de control pentru lansare neaprobată pentru misiunea PSN SATRIA și nu a efectuat sondajul necesar, a spus FAA.

FAA a mai spus că SpaceX a folosit o fermă de propulsoare de rachete neaprobată înainte de o misiune din iulie 2023, după ce a depus o cerere de revizuire a planului său de amplasament exploziv legat de licența de lansare de la Centrul Spațial Kennedy din Florida.

SpaceX a folosit ferma de propulsie de rachete neaprobată pentru misiunea EchoStar XXIV/Jupiter, a spus FAA.

SpaceX nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

”Siguranța conduce tot ceea ce facem la FAA, inclusiv o responsabilitate legală pentru supravegherea siguranței companiilor cu licențe de transport spațial comercial. Nerespectarea cerințelor de siguranță de către o companie va avea consecințe”, a declarat consilierul șef al FAA Marc Nichols.

SpaceX are 30 de zile la dispoziție pentru a răspunde FAA, după ce a primit scrisorile agenției referitoare la amendă.

VIDEO&FOTO Turcii au ridicat tabere pentru muncitorii la autostrada Făgăraș-Sibiu. Start lansat CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Turcii au ridicat tabere pentru muncitorii la autostrada Făgăraș-Sibiu. Start lansat

FAA propune amenzi de 175.000 de dolari pentru ambele încălcări ale regulilor din iunie și 283.000 de dolari pentru incidentul din iulie.

În februarie 2023, FAA a propus o sancțiune civilă de 175.000 USD împotriva SpaceX pentru că nu a transmis agenției unele date de siguranță înainte de lansarea sateliților Starlink în august 2022.

În septembrie 2023, FAA a încheiat o investigație privind lansarea test de către SpaceX, în aprilie 2023, a rachetei sale gigant Starship, solicitând companiei să implementeze zeci de măsuri corective.

viewscnt
Afla mai multe despre
faa
space x
amenda