ELIAN Solutions raportează rezultatele semestriale. Planuri ambițioase pentru a doua jumătate a anului 2024

ELIAN Solutions raportează rezultatele semestriale. Planuri ambițioase pentru a doua jumătate a anului 2024
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris ieri, 15:56

ELIAN Solutions, parte a Bittnet Group în cadrul pilonului Business Platforms & Software, își consolidează în continuare poziția pe piața soluțiilor ERP, raportând rezultate pozitive în prima jumătate a anului 2024. Compania a atins o cifră de afaceri de 8,88 milioane RON în S1 2024, reflectând o creștere a ponderii serviciilor de suport și mentenanță, ca urmare a eforturilor concentrate asupra implementării schimbărilor legislative pentru clienții existenți.

În S1 2024, echipa ELIAN Solutions s-a axat în mod special pe adaptarea soluțiilor ERP Microsoft Dynamics 365 Business Central la noile cerințe legislative, cum ar fi e-factura și RO-Transport. Eforturile echipei au fost considerabile, având în vedere că soluțiile au fost dezvoltate și implementate nu doar pe cele mai recente versiuni de sistem, dar și pe versiuni mai vechi, până la NAV 2013. Acest angajament a permis clienților să rămână conformi cu reglementările în vigoare, evitând astfel întârzieri sau riscul de penalități. 

Urmărește-ne și pe Google News

Ca rezultat, ponderea serviciilor de suport și mentenanță în cifra de afaceri a crescut semnificativ, ajungând la 37% în S1 2024, comparativ cu 19% în aceeași perioadă a anului precedent. Restul cifrei de afaceri din S1 2024 a fost împărțită între serviciile de implementare (29%) și vânzarea de licențe (34%), cu un accent special pe proiectele și soluțiile SaaS (Software as a Service). Acest focus pe SaaS a permis echipei ELIAN să se specializeze pe cele mai noi tehnologii Microsoft, asigurând clienților accesul la cele mai recente versiuni de sistem.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

“Performanțele din prima jumătate a anului 2024 demonstrează capacitatea echipei ELIAN de a răspunde eficient nevoilor clienților, adaptând soluțiile ERP la cerințele legislative actuale. Creșterea ponderii serviciilor de suport și mentenanță reflectă eforturile noastre constante de a oferi clienților stabilitate și conformitate, indiferent de versiunea sistemului utilizat.” - Iulian Motoi, CEO ELIAN Solutions 

În S1 2024, ELIAN Solutions a înregistrat schimbări semnificative în structura veniturilor din licențiere, datorită orientării crescute către soluțiile SaaS. În timp ce în S1 2023 licențierea SaaS reprezenta doar 5% din veniturile totale din licențiere, această pondere a crescut la 12% în S1 2024. Licențierea on-premises a scăzut, reflectând o schimbare de la soluțiile tradiționale către cele moderne, bazate pe cloud.

Structura veniturilor din licențiere în S1 2024 este alcătuită din licențiere în subscripție, în cuantum de 1.620.204,55 RON (53%), licențiere on-premises, în cuantum de 1.062.820,10 RON (35%) și licențiere SaaS, în cuantum de 379.337,69 RON (12%).  

În zona de new business, ELIAN Solutions a realizat 26 de proiecte go live în S1 2024. Dintre acestea, 11 proiecte au fost implementări pe soluția SaaS, acoperind 221 utilizatori licențiați, ceea ce reprezintă 53% din noile licențe emise în S1. Alte 4 proiecte au fost implementări on-premises, acoperind 137 utilizatori (33% din total), iar 2 proiecte au implicat licențierea în subscripție pentru 57 utilizatori (14% din total). De asemenea, 9 proiecte au reprezentat soluții proprii dezvoltate de ELIAN, cum ar fi SFA Offline și ELIAN Retail.

Alături de performanțele ELIAN Solutions, KEPLER Management Systems a adus o contribuție importantă în S1 2024, cu o cifră de afaceri de 2,65 milioane RON. Veniturile KEPLER au provenit din servicii de implementare și suport, precum și din vânzarea de licențe on-premises și subscripții. 

Pentru a doua jumătate a anului 2024, ELIAN Solutions își propune să îmbunătățească portofoliul de clienți KEPLER prin upgrade-uri la versiuni noi de sistem și migrarea către licențierea SaaS. De asemenea, compania preconizează o creștere a activității în zona de implementare, cu proiecte noi demarate la sfârșitul S1 și altele planificate pentru începutul S2.

„Prin adaptarea constantă la cerințele pieței și integrarea celor mai noi soluții tehnologice Microsoft, ne asigurăm că oferim clienților noștri nu doar conformitate, ci și un avantaj competitiv. Creșterea ponderii soluțiilor SaaS și extinderea în noi piețe, împreună cu potențialul oferit de KEPLER, ne oferă încrederea că vom continua să ne dezvoltăm și să inovăm pe termen lung.” - Iulian Motoi, CEO ELIAN Solutions

Compania ELIAN Solutions este parte a Bittnet Group în pilonul Business Platforms & Software și activează din 2008, fiind specializată în furnizarea de servicii de implementare, programare și dezvoltare, precum și suport și mentenanță pentru soluția ERP (Enterprise Resource Planning) Microsoft Dynamics 365 Business Central (cunoscută anterior Dynamics NAV sau Navision), standard sau personalizată.

În calitate de Microsoft Cloud Solutions Partner, ELIAN Solutions este prima companie românească inclusă în „Top 20 Most Promising Microsoft Dynamics Solution Providers”. În portofoliul echipei ELIAN se înscriu în prezent peste 180 de implementări ERP Microsoft Dinamics 365 Business Central de succes, în România, Europa și SUA, în diferite domenii de activitate, precum retail, distribuție, producție agricolă, producție textile, imobiliare, servicii de IT, servicii de audit etc.

Mai multe detalii despre ELIAN Solutions sunt disponibile pe www.elian-solutions.ro și pe canalele de YouTube, Facebook, LinkedIn, Instagram, Twitter (X).

Bittnet Group (BNET) este o cel mai dinamic grup de tehnologie din piața românească, fiind primul grup de companii IT din România listat pe piața principală a Bursei de Valori București (BVB), inclus in indiciii BET-XT, FTSE Russel Micro-Cap si MSCI Frontier IMI. Bittnet funcționează ca un integrator de servicii IT&C și este un lider în domeniul formării profesionale în IT din România. Structura sa este organizată în patru piloni principali de activitate: educație, cloud și infrastructură, securitate cibernetică și aplicații de business și software.

viewscnt
Afla mai multe despre
elian solutions
bittnet group