Starlink le-a spus autorităților de reglementare din Brazilia că nu va respecta suspendarea X

Starlink le-a spus autorităților de reglementare din Brazilia că nu va respecta suspendarea X
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 sep 2024

Starlink, furnizorul de internet prin satelit controlat de Elon Musk, a spus autorității de reglementare a telecomunicațiilor din Brazilia, Anatel, că nu se va conforma unei decizii judecătorești de blocare a platformei de social media X în țară până când conturile sale locale nu vor fi deblocate, transmite Reuters.

Anatel a confirmat luni informația pentru Reuters, după ce șeful său, Carlos Baigorri, a declarat pentru Globo TV că a primit o notă de la Starlink, care are peste 200.000 de clienți în Brazilia, și a transmis-o instanței superioare din Brazilia.

Urmărește-ne și pe Google News
Directorul Intel va prezenta board-ului un plan pentru vânzarea unor active și reducerea costurilor CITEȘTE ȘI Directorul Intel va prezenta board-ului un plan pentru vânzarea unor active și reducerea costurilor
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Judecătorul de la Curtea Supremă Alexandre de Moraes a ordonat săptămâna trecută tuturor furnizorilor de telecomunicații din țară să închidă X, care este deținută de miliardarul Musk, pentru că nu are un reprezentant legal în Brazilia, scrie News.ro.

Mișcarea a dus și la înghețarea conturilor bancare ale Starlink în Brazilia.

Starlink este o unitate a companiei producătoare de rachete SpaceX, condusă de Musk.

Miliardarul a răspuns la blocarea contului numindu-l pe Moraes ”dictator”.

Anchetă împotriva Telegram în Coreea de Sud CITEȘTE ȘI Anchetă împotriva Telegram în Coreea de Sud

Decizia de a îngheța conturile Starlink provine dintr-o dispută separată cu privire la amenzile neplătite pe care X a fost obligată să le plătească din cauza nerespectării unor documente.

Curtea Supremă nu a răspuns unei cereri de comentarii.

Luni, un complet de cinci membri al instanței urma să decidă dacă va menține hotărârea lui Moraes. Experții în drept consultați de Reuters au spus că cred că acest complet va confirma probabil decizia lui Moraes.

viewscnt
Afla mai multe despre
starlink
x