Meta va începe să folosească postări publice de pe Facebook și Instagram în Marea Britanie pentru a antrena AI

Meta va începe să folosească postări publice de pe Facebook și Instagram în Marea Britanie pentru a antrena AI
Profit.ro
Profit.ro
scris duminică, 08:55

Meta Platforms va începe să-și antreneze modelele de inteligență artificială folosind conținut public partajat de adulți pe Facebook și Instagram în Regatul Unit, în următoarele luni, a spus compania, după ce a întrerupt instruirea în regiune în urma unei reacții a autorităților de reglementare, transmite Reuters.

Compania va folosi postări publice care vor include fotografii, titluri și comentarii pentru a-și antrena modelele generative de inteligență artificială, adăugând că conținutul de instruire nu va include mesaje private sau informații din conturile utilizatorilor sub 18 ani, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Google lansează Gemini Live gratuit pentru utilizatorii de Android CITEȘTE ȘI Google lansează Gemini Live gratuit pentru utilizatorii de Android
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Actualizarea vine după decizia Meta de la mijlocul lunii iunie de a întrerupe lansarea modelelor sale de inteligență artificială în Europa, după ce autoritățile irlandeze de reglementare a confidențialității au spus companiei să-și întârzie planul de a valorifica datele din postările din rețelele sociale.

Compania a spus atunci că întârzierea îi va permite, de asemenea, să răspundă solicitărilor Biroului Comisarului pentru Informații (ICO) din Marea Britanie.

”De când am întrerupt pregătirea modelelor noastre generative de AI în Marea Britanie pentru a aborda feedback-ul de reglementare, ne-am implicat pozitiv cu ICO... această claritate și certitudine ne vor ajuta să aducem AI la produsele Meta în Marea Britanie mult mai devreme”, a spus Meta.

Utilizatorii Facebook și Instagram din Marea Britanie vor începe să primească notificări în aplicație de săptămâna viitoare, explicând procedura companiei și modul în care utilizatorii pot obiecta ca datele lor să fie folosite pentru instruire, a adăugat Meta.

În iunie, planurile companiei s-au confruntat cu reacții din partea grupului de advocacy NOYB, care a îndemnat organele naționale de supraveghere a confidențialității din Europa să oprească o astfel de utilizare a conținutului rețelelor sociale, declarând că notificările sunt insuficiente pentru a respecta regulile stricte ale UE privind confidențialitatea și transparența.

viewscnt
Afla mai multe despre
meta platforms
ai