Apple extinde protecția anti-furt pentru iPhone

Apple extinde protecția anti-furt pentru iPhone
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris duminică, 11:23

Funcționalitatea Activation Lock, care bloca vânzarea iPhone-urilor furate, va acoperi, foarte curând, cele mai importante componente pe care hoții încearcă să le vândă separat.

Lansată anul trecut, Activation Lock este o funcționalitate care reduce motivația de a fura un iPhone, prin protejarea acestuia cu parola sau datele biometrice ale proprietarului chiar și după resetare.

Urmărește-ne și pe Google News

În urma implementării acestei facilități, hoții au fost lăsați cu o singură opțiune - vânzarea separată, pe bucăți, a iPhone-urilor furate.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Magazinele terțe de aplicații ajung pe iPad CITEȘTE ȘI Magazinele terțe de aplicații ajung pe iPad

Acum, Apple extinde aplicarea Activation Lock, care va acoperi și cele mai importante componente, precum ecranul, camerele foto sau bateria. Practic, nu doar telefonul, în întregul său, este legat de contul de utilizator, ci și piesele individuale.

Dacă, în procesul asamblării, un iPhone aflat în modul de reparare include o componentă de la un dispozitiv furat, funcțiile de calibrare a piesei respective vor fi blocate automat.

Practic, fără parola sau datele biometrice ale proprietarului, componentele furate nu vor mai putea fi folosite în asamblarea iPhone-urilor.

Noua protecție va fi introdusă odată cu iOS 18, care va deveni disponibil din 16 septembrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone
activation lock