Ryanair ar putea primi cu 5 avioane mai puțin decât anticipa de la Boeing

Ryanair ar putea primi cu 5 avioane mai puțin decât anticipa de la Boeing
Profit.ro
Profit.ro
scris duminică, 16:34

În condițiile grevei de la fabricantiul de avioane Boeing, compania aeriană low-cost Ryanair ar urma să-și completeze mai greu flota existentă.

CEO-ul grupului Ryanair, Michael O'Leary, a declarat sâmbătă că o grevă prelungită a lucrătorilor Boeing ar putea reduce numărul de avioane pe care le va primi compania aeriană până în vara viitoare la 20, de la cele 25 anticipate, transmite Reuters, preluată de News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

O'Leary a spus că compania sa aeriană irlandeză low-cost, unul dintre cei mai mari clienți ai Boeing, ar fi trebuit să primească 30 de avioane 737 MAX înainte de vara 2025, dar problemele operaționale ale Boeing au redus deja acest număr la 25. Dar acum, cu greva lucrătorilor Boeing de săptămâna aceasta, care amenință și mai mult redresarea producătorului de avioane, O'Leary a spus că Ryanair ar putea primi doar 20 de avioane dacă greva va continua timp de trei până la patru săptămâni. ”Nu am nicio îndoială că Boeing va rezolva această grevă. Poate dura câteva săptămâni”, a declarat O'Leary pentru Newstalk Radio din Irlanda.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
În timp ce VW închide fabrici, Stellantis anunță investiții în trei uzine pentru mașini electrice CITEȘTE ȘI În timp ce VW închide fabrici, Stellantis anunță investiții în trei uzine pentru mașini electrice

Muncitorii au protestat toată săptămâna în fabricile Boeing din zona Seattle care asamblează avioanele Boeing MAX, 777 și 767. Boeing s-a angajat să crească producția până la sfârșitul anului, după ce s-a confruntat cu dificultățile lanțului de aprovizionare și a operat o linie de asamblare mai lentă de la o explozie în timpul zborului, în 5 ianuarie, a unui panou fix de ușă de la un avion 737 MAX 9, care a intensificat controlul autorităților de reglementare .

O'Leary a spus că probabil Boeing va avea nevoie de doi sau trei ani pentru a reveni pe drumul cel bun. Boeing și negociatorii sindicali vor reveni la masa negocierilor la începutul săptămânii viitoare, în timp ce cele două părți încearcă să pună capăt unei greve.

viewscnt
Afla mai multe despre
ryanair
boeing